Βίλια: Εγκρίθηκε η τοποθέτηση γενικού ιατρού/ παθολόγου στο Περιφερειακό Ιατρείο

Δελτίο τύπου Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής Αθανάσιου Μπούρα:

Λύση δόθηκε στο υγειονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι –μόνιμοι και παραθεριστές- της Δημοτικής Κοινότητας Βιλίων, της Κοινότητας Οινόης και των πολλών οικισμών τους από την περιορισμένη λειτουργία του ιατρείου των Βιλίων.

Μετά από σχετικές επιστολές του Προέδρου της Κοινότητας Βιλίων κ. Κ. Μακρυνόρη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Αθ. Μπούρας αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα του προβλήματος, παρενέβη επανειλημμένως τόσο προς τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρ. Ροϊλό όσο και προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη, προκειμένου να τοποθετηθεί ιατρός στο ιατρείο Βιλίων. Οι επίμονες προσπάθειες του κ. Μπούρα και οι συντονισμένες ενέργειες τελεσφόρησαν, καθώς ο αρμόδιος Υφυπουργός υπέγραψε έγκαιρα την σχετική απόφαση.

Με την απόφαση τοποθέτησης γενικού ιατρού/ παθολόγου στα Βίλια ικανοποιείται το αίτημα των κατοίκων μιας μεγάλης σε έκταση περιοχής για άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε μια ιδιαίτερα χρήσιμη και κρίσιμη χρονική συγκυρία, καθώς πρόκειται για μια περιοχή που γειτνιάζει με την πρωτεύουσα, η οποία συγκεντρώνει πλήθος παραθεριστών όχι μόνο από την Δυτική Αττική αλλά την Αττική στο σύνολό της (διανύουμε ήδη την παραθεριστική περίοδο του καλοκαιριού) εν μέσω της συνεχιζόμενης εκδήλωσης περιστατικών COVID-19.

Ο κ. Μπούρας εκφράζει την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη στο ζήτημα και δηλώνει ότι θα βρίσκεται πάντα συμπαραστάτης στα προβλήματα των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button