Μαζί με Όραμα: Επιτέλους! Αντιμετώπιση αδέσποτων μετά από εισηγήσεις του Κλ. Βαρελά

Ένα από τα καίρια προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζει η περιοχή του Δήμου Μεγαρέων είναι τα αδέσποτα ζώα.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων Κλεάνθης Βαρελάς, συνεχώς από το 2011, παρεμβαίνει σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα και αναζητά να βρεθεί λύση, καθώς η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε ανησυχία.
Επιτέλους, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, ακριβώς βάσει των εισηγήσεων και έπειτα από τις πολλές παρεμβάσεις μας, η διοίκηση του Δήμου εισηγήθηκε και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε συνεργασία στο ζωοφιλικό πρόγραμμα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Dogs΄voice».
Βασικά στοιχεία του προγράμματος η ψηφιοποίηση μητρώου αδέσποτων ζώων με αναλυτική καρτέλα ανά ζώο η οποία περιλαμβάνει πλήρες προφίλ του ζώου, η προώθηση αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε υπεύθυνες υιοθεσίες, οργάνωση προγράμματος επιδοτούμενων στειρώσεων αδέσποτων ζώων, όπως και σειρά ενημερωτικών δράσεων ώστε να γίνει κτήμα της κοινωνίας η υπεύθυνη στάση απέναντι σε αυτά τα ευαίσθητα θέματα.
Όπως επισημάνθηκε και από την εισήγηση του αρμοδίου Γιάννη Δήμα της διοίκησης στο δημοτικό συμβούλιο, οι ενέργειες αυτές έχουν προταθεί από τον επικεφαλής μας υποψήφιο Δήμαρχο Μεγαρέων Κλεάνθη Βαρελά και για αυτό, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που ένα χρόνιο πρόβλημα προχωρά σε λύση.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button