Κατατέθηκε η τροπολογία για κτηματογράφηση κοινόχρηστων κοινοφελών ακινήτων

Κατατέθηκε και συζητείται σήμερα στη Βουλή, τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, Νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες και Ενίσχυση της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως ενημερώνει σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Δυτικής Αττικής, κ. Αθανασίου Μπούρα.

Το άρθρο 2 της εν λόγω Τροπολογίας ρυθμίζει το σοβαρό ζήτημα των κτηματολογικών εγγραφών «άγνωστων ιδιοκτητών» ακινήτων αρμοδιότητας και διαχείρισης ΟΤΑ.

Τροπολογία

Η σημερινή νομοθετική ρύθμιση είναι αποτέλεσμα των διαρκών επαφών του Αθανάσιου Μπούρα, με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα κτηματολογίου, Γιώργο Στύλιο.

Μάλιστα, σε συνάντηση κατά την οποία παρίστατο και ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κ. Αργύρης Οικονόμου, είχε τεθεί μεταξύ άλλων το ζήτημα των κτηματογραφήσεων του Δήμου Ελευσίνας και ο Υφυπουργός είχε δεσμευτεί για νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Η τροπολογία θα αποτελεί νόμο του κράτους στο τέλος της εβδομάδος, μετά τη δημοσίευσή της στην εφημερίδα της κυβέρνησης, επιλύοντας μια εκκρεμότητα που ξεπερνά τα όρια του Δήμου Ελευσίνας και αγγίζει πολλούς Δήμους της χώρας μας.

Ο κ. Μπούρας εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθεί στενά και θα επεμβαίνει για την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών αλλά και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αττικής.

Εν τω μεταξύ ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αθανάσιος Μπούρας και ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, είχαν συνάντηση με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα κτηματολογίου, Γιώργο Στύλιο.

Στη συνάντηση παρίστατο και η διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού, κ. Αργυρώ Ζέρβα και μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικό Κτηματολόγιο ΑΕ, κ. Στέφανος Κοτσώλης.

Από την πλευρά τους, τόσο ο κ. Μπούρας όσο και ο κ. Οικονόμου έθεσαν τα σημαντικά προβλήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αναφορικά με το κτηματολόγιο. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση, μετά το πέρας της οποίας, ο κ. Στύλιος διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα δρομολογούν την επίλυση αυτών των εκκρεμοτήτων, τόσο για το Δήμο όσο και για τους δημότες Ελευσίνας – Μαγούλας.

Ο κ. Μπούρας θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τον Υφυπουργό κ. Στύλιο και το Γενικό Διευθυντή κ. Κοτσώλη, προκειμένου να επιλυθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο οι εκκρεμότητες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button