Γιώργος Κουμπέτσος: «Τελικά ποιος είναι το πρόβλημα;»

Απάντηση του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας «Νέο Ξεκίνημα» για την ανεξαρτητοποίηση των 3 δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού

Έπειτα, από την ανακοίνωση στον τύπο της ανεξαρτητοποίησης των τριών Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Καλλιά, Κεφαλόπουλου και Στρατούρη από τη δημοτική παράταξη «Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα» με την οποία έχουν εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την τελευταία εκλογική διαδικασία, καθώς και όσα έχουν διατυπωθεί, νιώθω πως οφείλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα για να γνωρίζει ο κόσμος των Μεγάρων και της Νέας Περάμου την ΑΛΗΘΕΙΑ .

Έτσι λοιπόν, στη συγκεκριμένη ανακοίνωση διαβάζει κανείς μία αδικαιολόγητη επίθεση προς το πρόσωπό μου από τρεις πρώην συνεργάτες, λόγω των υπογραφών (δεν θέλω να πιστεύω ότι τα έγραψε μόνο ένας και οι άλλοι έβαλαν μόνο τις υπογραφές τους χωρίς να αναγνώσουν το κείμενο…), που «όλως τυχαίως» δεν ήθελαν να είμαι επικεφαλής της δημοτικής ομάδας.

Χαρακτηριστικά, αναφέρω επί λέξη : «… δεν είναι πολιτικά ηθικό επτά άνθρωποι να επιβάλλουν τον επικεφαλής μιας παράταξης…» και «…Οι προτάσεις για άμεση συνέλευση των στελεχών του ψηφοδελτίου για να αποφασιστεί η διεύρυνση της παράταξης και η ισχυροποίησή της με νέα ικανά στελέχη και η διενέργεια δημοσκόπησης (gallop) που θα αναδείξει τον επόμενο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο δήμαρχο…».

Μα δεν μιλάμε για τον επικεφαλής μιας παράταξης άλλα για τον επικεφαλής της δημοτικής ομάδας και κάναμε ότι ακριβώς προβλέπει η Νομοθεσία!
Ουδέποτε αμφισβητήθηκε από εμένα ότι, ο Γιάννης Μαρινάκης παραμένει επικεφαλής της παράταξης. Ένα θέμα ξεκαθαρισμένο από τον ίδιο κ Μαρινάκη προς όλους μας!

Ο Γιώργος Κουμπέτσος είναι και παραμένει επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας, κατόπιν, των εξελίξεων και των Δημοκρατικών διαδικασιών που ακολουθήθηκαν. Μέχρι την λήξη της θητείας μου ως δημοτικός σύμβουλος, οφείλω να τιμήσω τους ψηφοφόρους της δημοτικής μας παράταξης που με εξέλεξαν στην «πρώτη θέση της καρδιά τους» και να συνεχίσω τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο της περιοχής μας!

Αν θελήσω στο μέλλον να είμαι υποψήφιος δήμαρχος να είσαστε σίγουροι ότι θα το κάνω με έναν νέο Συνδυασμό που θα απαρτίζεται από ικανά στελέχη που είτε ανήκαν σε συνδυασμούς είτε δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι και σήμερα! Φυσικά θα ακολουθήσω την συμβουλή σας , που ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ την ακούω, για γενικές συνελεύσεις και δημοσκοπήσεις (Γκάλοπ) !

Ακολούθως έρχεται να αναδειχθεί ως μείζον πρόβλημα του τόπου η ιδιότητά μου ως πρόεδρος του Ο.Λ.Ε γεγονός που αφενός δεν αποτελεί αμιγώς δική μου επιδίωξη, ωστόσο αποτελεί μεγάλη τιμή να επιλεγώ από την κυβέρνηση σε μία σπουδαία θέση ευθύνης, ώστε να συμβάλλω ενεργά στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας. Είναι ακόμη νωπή στις μνήμες όλων η σημαντική απόφαση του Οργανισμού, στις 3/12/2020 , να παραχωρήσει στον Δήμο το παραλιακό μέτωπο της Νέας Περάμου και μάλιστα να υλοποιηθεί κιόλας. Δεν έμεινε ως ακόμη μία απόφαση στα συρτάρια, αλλά ο Οργανισμός φρόντισε να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ικανοποιώντας στο ακέραιο το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Όσον αφορά για τα βυτία LNG, ως πρόεδρος ΟΛΕ ΑΕ προασπίζοντας τους κανόνες ασφαλείας και τα συμφέροντα της περιοχής μας και ΟΧΙ τα συμφέροντα της εταιρείας τα «έστειλα» στο λιμάνι της Ελευσίνας που πληροί τους κανόνες ασφαλείας. Δίνοντας τόσο τον χρόνο όσο και την ενημέρωση, με άμεσο δελτίο τύπου, προς τον Δήμο και τους συνδημότες μας ώστε να αποφασίσουν ΑΝ θέλουμε με προϋποθέσεις, όπως, μελέτες: α) επέκτασης των λιμενικών εγκαταστάσεων β) κυκλοφορίας γ) Περιβαλλοντικές δ) έργα υποδομής στην περιοχή εάν και εφόσον η μεταφορά γίνεται από την περιοχή μας! Εξάλλου, το θέμα αυτό το έχω αναφέρει και στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου της Αγίας Τριάδας τον Ιανουάριο του 2020. Προς τιμήν του ο πρόεδρος κ Βόγλης στην συζήτηση που πήραμε μέρος στις 11/04/2021 για το συγκεκριμένο θέμα, εξήρε την τίμια στάση και την ενημέρωση που έχω κρατήσει απέναντι τους! Το μνημόνιο συνεργασίας ισχύει μόνο για το Λιμάνι της Ελευσίνας, για οποιοδήποτε άλλο Λιμάνι χρειάζεται απόφαση του ΔΣ του ΟΛΕ ΑΕ εφόσον έχουν εγκριθεί οι παραπάνω μελέτες και φυσικά έχουμε πάρει μέρος στην διαβούλευση!

Τώρα για το θέμα της ενημέρωσης προς την δημοτική ομάδα θα πω μια ιστορία που μου δίδαξε ένας πρώην Δήμαρχος της περιοχής μας: «Είναι κάποιοι που ενώ το όριο ταχύτητας είναι στα 50χλμ αυτοί οδηγούν με 150χλμ, όταν δουν κάποιον να οδηγεί με 51χλμ διαμαρτύρονται, τάχα για την ασφάλεια, και τον καταγγέλλουν!!!».

Κλείνοντας, όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά έχω επιλέξει να παραμείνω στη γραμμή της υπεύθυνης στάσης, να μην τροφοδοτώ με νερό στον μύλο της τοξικότητας και βρίσκομαι συνειδητά μακριά από κάθε σενάριο εσωστρέφειας. Μοναδικός στόχος είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας και να φανούμε χρήσιμοι στην επίλυση τους.

Με εκτίμηση
Κουμπέτσος Γεώργιος
Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας «Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα»
Προέδρος ΟΛΕ ΑΕ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button