Διακήρυξη Λαϊκής Συσπείρωσης για τις εκλογές του Μαϊου

Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

Στις εκλογές του Μάη  ήρθε η ώρα να ξεμπερδέψεις μια και καλή από τα δεσμά με τα οποία έχουν δέσει τη ζωή σου. Ήρθε η ώρα να ισχυροποιήσεις τη φωνή και τη δύναμη σου. Ήρθε η ώρα να κάνεις το πρώτο βήμα, να πάρεις τη ζωή σου  στα χέρια σου. Έχεις βγάλει συμπεράσματα, έχεις πείρα πια από τις πολιτικές τους. Μην μπλεχτείς άλλο στα ψεύτικα διλλήματα με τα οποία προσπαθούν να σε παγιδέψουν από όλες τις μεριές. Τώρα, πρέπει να είσαι έτοιμος για το αποφασιστικό βήμα:

Ψήφισε τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια, το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές!

Μην πέσεις πάλι στην παγίδα που σου στήνουν οι δήθεν «ανεξάρτητοι», και «υπερκομματικοί» υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Υπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, σε όποια θέση κι αν βρεθούν. Ως πολιτικοί εκφραστές του κεφαλαίου, προσπαθούν να ξεπουλήσουν στους ιδιώτες τη δημόσια περιουσία, να οδηγήσουν τους Δήμους,  μέσω και του «Καλλικράτη» σε κατάρρευση, έρμαια στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών, που θα πλουτίζουν από όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Ήδη από τις προηγούμενες εκλογές προειδοποιούσαμε για την άθλια πολιτική που εφαρμόζεται με τον Καλλικράτη και που έφερε:

 • Χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων σε Δήμους και Περιφέρειες.
 • Υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου με σκοπό την, άνευ όρων, παράδοση τους σε ιδιώτες, οι οποίοι θα κερδοσκοπούν σε βάρος των δημοτών.
 • Υπαγωγή των σχολικών μονάδων και των μονάδων υγείας στους δήμους με σκοπό την υποβάθμιση των υπηρεσιών τους και τελικά το κλείσιμο τους ή το ξεπούλημα σε ιδιώτες.
 • Παράδοση των δασών, των ακτών, των λιμανιών, των πάρκων. των βουνών, των δημόσιων χώρων, όλης της Δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο, όλα βέβαια στο όνομα της ανάπτυξης!!!

ΠΡΟΣΕΞΕ! Δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι εκείνους που σου μιλάνε για δήθεν φιλολαϊκές πολιτικές «από τα πάνω», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που υμνεί τη λυκοσυμμαχία των καπιταλιστών, την Ευρωπαική Ένωση. Τσάκισε τη ναζιστική ‘’Χρυσή Αυγή’’, γιατί μόνο εσύ έχεις τη δύναμη να το κάνεις. Οι χρυσαυγίτες είναι τσιράκια των μεγαλοεφοπλιστών, στήνουν δουλεμπορικά γραφεία, χτυπάνε Έλληνες και μετανάστες και κύριος στόχος τους είναι να μη σηκώνει πια κανείς κεφάλι.

ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ !

Έχεις την πείρα και ξέρεις ότι αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής και στο Δήμο μας, είναι τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, τα λουκέτα στα μαγαζιά, οι κατεστραμμένοι μισθοί και συντάξεις, η μαύρη εργασία και οι ελαστικές της μορφές, που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και μετά από δυο-τρεις μήνες τους πετούν στο δρόμο. Την ίδια ώρα που οι πολιτικές τους αυτές οδηγούν το λαό στην απόλυτη εξαθλίωση, εμφανίζονται ως «ευαίσθητοι» και πετάνε ένα ξεροκόμματο μέσα από κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία και διάφορες χορηγίες επιχειρηματιών. Κανένα γηροκομείο δεν πρόκειται να σώσει τον φτωχό ηλικιωμένο που βλέπει τη σύνταξή του να εξανεμίζεται, κανένα κοινωνικό ιατρείο δεν πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες του λαού στην Υγεία. Πάει πολύ αυτοί που διαλύουν τις ζωές μας να εμφανίζονται ως «σωτήρες»!

Τώρα ξέρεις ότι δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση με τη «διαφανέστερη διαχείριση» του κου Σταμούλη, ή την «καινούργια διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων» που προτείνει ο κος Μπερδελής και υπόσχεται ο κος Μιχάλαρος.

Τώρα ξέρεις, τα ζεις και τα ζούμε στο πετσί μας . Ήρθε η ώρα να ξεσκεπάσεις όλους τους ψευτοσωτήρες που αν και είναι διαφορετικοί στο πρόσωπο, είναι όλοι τους  «παιδιά»  του ίδιου συστήματος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν σου δίνει ανέξοδες υποσχέσεις. Δεν κρύβεται, σου λέει την αλήθεια.

ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν σε πρόδωσε. Πάλεψε όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο μέσα στο Δήμο και την Περιφέρεια, όσο και έξω στο δρόμο για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για την κάλυψη των  σύγχρονων Λαϊκών αναγκών.

Έτσι, μέσα το Δημοτικό Συμβούλιο:

 • Συγκρουστήκαμε με τον περιβόητο «Καλλικράτη» και την αντιλαϊκή πολιτική που έφερνε, όταν όλες οι άλλες παρατάξεις τον ψήφιζαν και τον στήριζαν με χέρια και πόδια.
 • Καταγγείλαμε και καταψηφίσαμε τους αντιλαϊκούς Προϋπολογισμούς, τα δυσβάσταχτα Δημοτικά Τέλη, τις απολύσεις στο Δήμο διεκδικώντας πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο, κατάργηση της ‘’μαύρης εργασίας’’ και μονιμοποίηση όλων αυτών των εργαζομένων.
 • Στηρίξαμε ουσιαστικά και με προτάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο τους ανέργους και τους επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ζητώντας την απαλλαγή τους από τα Δημοτικά Τέλη, για όσο καιρό είναι εκτός εργασίας, καθώς και μείωση 50% στην κατοικία. Και οι δυο προτάσεις μας καταψηφίστηκαν από όλες τις άλλες παρατάξεις!!!
 • Αρνηθήκαμε και καταψηφίσαμε τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των Υπηρεσιών του Δήμου στην Πρόνοια, τη Βοήθεια στο Σπίτι και τον Αθλητισμό, που επιχειρούν μέσω της δημιουργίας Δημοτικών επιχειρήσεων και αυτόνομων οργανισμών ( Ηρόδωρος).
 • Αντιταχθήκαμε στην πρόταση της πλειοψηφίας, με σχέδιο την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, μέσω της δημιουργίας κοινωνικού Συνεταιρισμού.
 • Αντιπαλέψαμε τις συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού τομέα, που σμπαράλιασαν τις εργασιακές σχέσεις και τα μεροκάματα, καθώς και την εκμετάλλευση του παραλιακού μετώπου από ιδιώτες.
 • Μπήκαμε μπροστά και παλέψαμε για την πλήρη κατάργηση των διοδίων πρωτοστατώντας για τη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής από όλους τους Φορείς, ενάντια στα διόδια.

                Εργαζόμενε, Συνταξιούχε, Άνεργε, Νέα και Νέε,

 • Παλεύουμε ενάντια στα μονοπώλια που συντρίβουν τον λαό, τους μικρούς εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
 • Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.
 • Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και προνοιακές υποδομές, με εξασφαλισμένα ιατρεία πρωτοβάθμιας υγείας στην πόλη μας, με όλους τους γιατρούς.
 • Δωρεάν χώροι πολιτισμού και άθλησης για όλους και κυρίως για τα παιδιά του λαού.
 • Δίνουμε μάχη ενάντια στα ναρκωτικά, και προωθούμε την ενίσχυση στεγνών προγραμμάτων αφού υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον Δήμο μας.
 • Διεκδικούμε δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, με κατάλληλες υποδομές και τόσους που να καλύπτουν  τις ανάγκες της πόλης μας, καθώς φέτος έμεινε το 40% των παιδιών εκτός. Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις σε ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό.
 • Απαιτούμε δωρεάν κατασκηνώσεις για όλα τα παιδιά των εργαζομένων, των ανέργων και των κατεστραμμένων επαγγελματιών.
 • Απαιτούμε Δημοτική συγκοινωνία που να εξυπηρετεί όλη την περιοχή ( Μέγαρα, Ν.Πέραμο, Κινέτα, Αλεποχώρι και όλους τους οικισμούς του δήμου ) όλο το 24ωρο και άμεση συγκοινωνιακή σύνδεση με την Αθήνα με αστική χρέωση.
 • Ζούμε σε σεισμική περιοχή, άρα ζητάμε να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτήρια σε θέματα αντισεισμικότητας. Υπάρχει ανάγκη από έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στα ρέματα, όπως της Έξω Βρύσης και του Μαβρατζά όπου εδώ και χρόνια δεν γίνεται τίποτα, όπως  και αντιπυρικής προστασίας για τα βουνά του Δήμου. Με αυτόν τον τρόπο και δουλειές θα ανοίξουν για τους ανέργους της πόλης μας και θα προστατεύσουμε  το περιβάλλον.
 • Απαιτούμε δημόσια διαχείριση των υδάτινων πόρων. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.
 • Κατάργηση όλων των διοδίων.
 • Να μην επιτρέψουμε καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας.
 • Ζητάμε να εξασφαλίζονται σύγχρονες κοινωνικές εγκαταστάσεις που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, λαϊκών, πολιτιστικών, αθλητικών αναγκών χωρίς εκμετάλλευση και εμπορευματοποίηση.

ΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΣΟΥ! ΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! ΨΗΦΙΣΕ «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΕ ΔΗΜΟ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ! ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button