«Τώρα»: Οι επικίνδυνα αυταρχικές συμπεριφορές της διοίκησης

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Τώρα» για το δημοτικό συμβούλιο της 16ης Ιουνίου:

Σε συνέχεια της απαράδεκτης συμπεριφοράς του προεδρείου κατά τη συνεδρίαση της 16/6/2020, ήρθε να προστεθεί η άκρως αυταρχική ανακοίνωση του Δημάρχου, προσπαθώντας να διαστρεβλώσει την αποχώρηση του συνόλου της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση.

Προς πλήρη και σαφή ενημέρωση των πολιτών, όπως έχει καταγραφεί και στις κάμερες, τα γεγονότα που έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο έχουν ως εξής:

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προσμέτρησε το χρόνο των ανακοινώσεων του Δημάρχου στο χρόνο που έχουν διαθέσιμο οι δημοτικοί σύμβουλοι να θέσουν θέματα και ερωτήματα προ ημερησίας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάφωρης παραβίασης του κανονισμού εκ μέρος του προέδρου(καθώς ο κανονισμός προβλέπει 1 ώρα διαθέσιμη για συζήτηση προ ημερησίας αφού τελειώσει τις ανακοινώσεις του ο Δήμαρχος), ήταν να μείνουν διαθέσιμα μόνο 5 λεπτά για τον επικεφαλής του συνδυασμού μας, καθόλου χρόνος για τους κυρίους επικεφαλής Κλεάνθη Βαρελά Άγγελο Μακρυγιάννη, Αντώνη Χοροζάνη και προφανώς καθόλου χρόνος για τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους που είχαν ζητήσει το λόγο να τοποθετηθούν για θέματα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Γιώργος Μπερδελής αμέσως ζήτησε από τον πρόεδρο τα παραταθεί ο χρόνος. Η απάντηση του προέδρου(καταγεγραμμένη) ήταν ότι υπάρχουν διαθέσιμα μόνο 5 λεπτά. Κατόπιν της αγανάκτησης και της αντίδρασης σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος πρότεινε -συρόμενος για άλλη μια φορά από τα γεγονότα- την παράταση της διαδικασίας. Μια παράταση που μόλις πριν μερικά λεπτά είχε αρνηθεί να χορηγήσει ο πρόεδρος.

Οι παραπάνω συμπεριφορές αυταρχισμού, εμπαιγμού και ευτελισμού του ρόλου και της αξίας των δημοτικών συμβούλων είναι η πραγματική αιτία αποχώρησης σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Αντί όμως ο δήμαρχος να ζητήσει συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου, που και ο ίδιος αντιλήφθηκε ζητώντας να δοθεί παράταση, εγκαλεί την αντιπολίτευση για καταστάσεις που ο ίδιος προκάλεσε και εκδίδει ανακοίνωση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αυτοανακηρύσσεται γνώστης των επιχειρημάτων των δημοτικών συμβούλων ΠΡΙΝ αυτά διατυπωθούν, χαρακτηρίζοντας τα ανακριβή και καταρριπτέα μόνο και μόνο επειδή αυτός έχει χρονικά το προνόμιο των ανακοινώσεων και πριν τα ακούσει καν!

Μας λέει με απλά λόγια ο δήμαρχος, ότι δεν χρειάζεται να εκφράζετε τις απόψεις σας αφού εγώ με τις ανακοινώσεις μου, σας έχω απαντήσει πριν καν θέσετε ερωτήματα!

Αν αυτό δεν είναι φασίζουσα αντίληψη τότε τι είναι;

Η προσπάθεια φίμωσης του ύψιστου δημοκρατικού δικαιώματος των συμβούλων, του ελέγχου της διοίκησης δηλαδή, είναι στρατηγική του, εξαιτίας της σφοδρής αποτυχίας του να προσφέρει ακόμα και τα βασικά στον τόπο μας.

Η σημερινή διοίκηση είναι:

  • Μια διοίκηση τα μέλη της οποίας ζητούν διπλούς μισθούς για θέσεις που υποτίθεται ότι προσφέρουν έργο.
  • Μια διοίκηση που οδηγεί το δήμο με μαθηματική ακρίβεια στη χρεωκοπία και παίρνει φιλί ζωής από έκτακτες επιχορηγήσεις που δίδονται για να επουλώσουν τις πληγές από τις φυσικές καταστροφές στον Δήμο μας (μόνο το πρώτο τρίμηνο της εκτέλεσης του προϋπολογισμού τα δάνεια προς τις τράπεζες έχουν αυξηθεί κατά 300.000€, τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν μειωθεί κατά 220.000€, οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές έχουν αυξηθεί κατά 130.000€ και υποχρεώσεις προς ασφαλιστικά ταμεία κατά 50.000€).
  • Μια διοίκηση που συνεχίζει την λειτουργία της ΔΕΥΑΜ αυξάνοντας με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τα ελλείμματα που θα βαρύνουν το δήμο κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
  • Μια διοίκηση που έχει γίνει αναξιόπιστος συνομιλητής με την κεντρική κυβέρνηση στέλνοντας υπομνήματα επαιτείας για τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, με αποτέλεσμα να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς καμία δική μας γνώμη.
  • Μια διοίκηση που υιοθετεί απροκάλυπτα συμπεριφορά φίμωσης της αντιπολίτευσης προκειμένου να κρύψει τις επικίνδυνες για τους πολίτες, αδυναμίες της.

Αρκετά κύριε Σταμούλη! Προσγειωθείτε στην πραγματικότητα και φανείτε, για όσο χρόνο σας απομένει, χρήσιμος (εάν μπορείτε) στις δυο πόλεις μας και τους πολίτες τους.

Η ομάδα επικοινωνίας του συνδυασμού
ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΡΑ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button