«Τώρα»: Τι φοβάται άραγε ο κ. Δήμαρχος;

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 9 Φλεβάρη η δεύτερη ψηφοφορία για τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, απέδειξε περίτρανα γιατί η διοίκηση Σταμούλη δεν έχει προτεραιότητα τη δημοκρατική λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον έλεγχο των πράξεων της από τους δημότες, με τον επικεφαλής του συνδυασμού μας Γιώργο Μπερδελή να αναφέρει  πως πρόκειται για μεθόδευση της διοίκησης ώστε τελικά να μην εκλεγεί ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης.

 

Με πρωτοφανή παραδοχή λοιπόν του κ. Σταμούλη, η διοίκηση δεν επιθυμεί να υπάρχει στην πόλη μας ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, ένας νέος θεσμός, που σκοπό έχει την ενδυνάμωση της φωνής του δημότη έναντι στις καθυστερήσεις και τις αδυναμίες μιας διοίκησης.

 

Τα ερωτήματα άμεσα και προφανή: Τι φοβάται άραγε ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης και δεν επιθυμεί οι πολίτες να έχουν τον εκπρόσωπο τους απέναντι στις πράξεις της διοίκησης;

 

Φοβάται την ίδια την αδυναμία διοίκησης του, που τον έχει καταστήσει απλό διαχειριστή του δήμου που εκτελεί τις τρέχουσες γραφειοκρατικές διαδικασίες και υλοποιεί έργα που είχαν εξασφαλίσει οι προηγούμενες διοικήσεις;

 

Ή φοβάται τον έλεγχο που θα  έχει τη δυνατότητα να ασκεί μέσω του συμπαραστάτη, ο κάθε δημότης για τις αυθαιρεσίες της διοίκησης που τον θίγουν; Ο κ. Σταμούλης οφείλει να απαντήσει γιατί δεν επιθυμεί την κάλυψη της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

 

Δεύτερο κρούσμα της μη δημοκρατικής αντίληψη της διοίκησης είναι η μη ανανέωση της σύμβασης για την κάλυψη των δημοτικών συμβουλίων από το τοπικό διαδικτυακό κανάλι Μegaratv.

 

Ακόμα μια μεγάλη καινοτομία της πόλης μας, η οποία έγινε παράδειγμα και για άλλες, αντιμετωπίζεται με μοναδικό κριτήριο την κατ’ επίφαση εξοικονόμηση χρημάτων, τη στιγμή που η ζωντανή κάλυψη συμβάλλει στην διαφάνεια των αποφάσεων της διοίκησης και αποτελεί δοκιμασία για τον κάθε δημοτικό σύμβουλο ξεχωριστά για την ποιότητα της συμμετοχής του στα κοινά.

 

Και εδώ το ίδιο ερώτημα γεννιέται: φοβάται ο κ. Σταμούλης την έκθεση της αδυναμίας διοίκησης του και των συμβούλων του; Διότι, η εξοικονόμηση χρημάτων είναι μια απατηλή πρόφαση τη στιγμή που δαπανώνται χρήματα σε δράσεις που είτε αφορούν μερίδα μόνο των δημοτών, αμφιβόλου ποιότητας, σε αντίθεση με το ρόλο που επιτελεί η δημόσια προβολή δημοτικών συμβουλίων.

 

Παράλληλα, πρέπει να γίνει γνωστό στους πολίτες, ότι η εξοικονόμηση χρημάτων που επικαλείτο ο αντιδήμαρχος οικονομικών και ο δήμαρχος μέσω της σύναψης νέου δανείου που θα οδηγούσε στην ρύθμιση των παλαιών, δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται.

 

Στον προϋπολογισμό του 2016, εμφανίζονται οι ίδιες υποχρεώσεις για την εξυπηρέτηση των παλαιών δανείων, αντί να έχουν μειωθεί όπως επιχειρηματολογούσε, ψευδώς όπως αποδεικνύεται, η διοίκηση για να περάσει το δάνειο και να καλύψει την αδυναμία και την αστοχία της στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2015.

 

Υπάρχει ακόμα χρόνος και δυνατότητα στον κ. Σταμούλη, να αλλάξει τον τρόπο διοίκησης του και από απλός διαχειριστής της γραφειοκρατίας να αποκτήσει σχέδιο και προοπτική για την πόλη αλλά και να υιοθετήσει ένα δημοκρατικό τρόπο διοίκησης, ενδυναμώνοντας θεσμούς διαφάνειας και καινοτομίας και όχι να τους απαξιώνει «ως άλλος Καίσαρας» κατά τα λεγόμενα του διαγραφέντος μέλους του.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button