Δήμος Μεγαρέων: «Γιατί αποχώρησε η αντιπολίτευση από το Δημοτικό Συμβούλιο»

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων σχετικά με την αποχώρηση της Αντιπολίτευσης από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Αναίτια, ανεύθυνη και προκλητική ήταν η αποχώρηση της Αντιπολίτευσης από την χθεσινοβραδινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων, με πρόσχημα την εξάντληση του χρονικού ορίου της μίας ώρας, που προβλέπεται από τον κανονισμό για τη διαδικασία της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης. Το επιχείρημα βέβαια αυτό καταρρίφθηκε από την άμεση πρόταση του Δημάρχου και του Προέδρου να δοθεί παράταση, κατά παρέκκλιση του κανονισμού.

Ποια είναι όμως η ουσία και η αλήθεια της υπόθεσης;

Η αιτία προφανώς ήταν η πεντακάθαρη θέση του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη, που τους χάλασε τα σχέδια, με πλήρη ενημέρωση και εξηγήσεις του προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες, που παρακολουθούσαν διαδικτυακά, για την υπόθεση του καλωδίου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από την Κρήτη στην Αττική, το θέμα των μεταναστών, την υπόθεση του παραδρόμου στο Λουτρόπυργο και άλλα επίκαιρα ζητήματα, δράσεις, ενέργειες και σχεδιασμούς.

Η σοβαρή κι εμπεριστατωμένη προσέγγιση προφανώς αιφνιδίασε, ενόχλησε και αφόπλισε όσους είχαν σκοπό να δημιουργήσουν ζητήματα, γιατί πολύ απλά είχαν ήδη δοθεί από το Δήμαρχο οι απαντήσεις και είχαν καταρριφθεί τα ανακριβή επιχειρήματά τους.

Έτσι λοιπόν, γίναμε μάρτυρες μιας ενορχηστρωμένης παράστασης, που προσέβαλε βάναυσα την αισθητική των δημοτών μας αλλά κυρίως τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοκρατικών διαδικασιών.

Παρά την πρόταση του Δημάρχου και του Προέδρου για την παράταση του χρονικού ορίου της συζήτησης με επιπλέον χρόνο, που θα έδινε την ευκαιρία στους επικεφαλής να εκθέσουν αντεπιχειρήματα – λύσεις και προτάσεις, αλλά μάλλον δεν είχαν πλέον τι να πουν, επειδή τους αφόπλισε ο Δήμαρχος και έτσι διάλεξαν τον εύκολο και δήθεν εντυπωσιακό δρόμο της αποχώρησης.

Απέδειξαν λοιπόν πως το όριο της μίας ώρας ήταν απλά ένα πρόσχημα, για να δημιουργηθεί «θέμα» και αυτό πρέπει να προβληματίσει τους πάντες.

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Λυπάμαι πολύ για την ανεύθυνη θέση και στάση της Αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προτίμησε να αποχωρήσει δίχως λόγο και αιτία με αφορμή τάχα ότι κάποιοι δεν είχαν τον χρόνο να τοποθετηθούν. Η αποχώρηση είναι πράξη δειλίας και έλλειψης επιχειρημάτων.

Η περιοχή μας έχει ανάγκη μία σοβαρή κι εποικοδομητική αντιπολίτευση.
Τόσον προσωπικά όσο και η Διοίκηση του Δήμου συνολικά, θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που έχουμε χαράξει χρόνια τώρα. Το δρόμο της δημιουργίας, της σοβαρότητας και της ταπεινότητας.

Καλούμε την αντιπολίτευση να βάλει τα σοβαρά ζητήματα των πόλεών μας πάνω από πιθανές σκοπιμότητες μικροαντιπολιτευτικού χαρακτήρα.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button