«Τώρα»: Γιατί κ. Δήμαρχε αποκρύψατε πως έχει δοθεί από την Τεχνική Υπηρεσία άδεια εκσκαφής για το έργο της διέλευσης του καλωδίου υψηλής τάσης;

Τα μάθατε τα νέα πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου; Τα μάθατε τα κακά μαντάτα;
Ποια νέα; Το ότι μας φέρνουν ακόμη μια οχλούσα δραστηριότητα, στις πόλεις μας με την υπογραφή του κ. Γρηγόρη Σταμούλη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκριτης και πανελλήνιας εμβέλειας εφημερίδας «Ναυτεμπορική», σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την οριστική διασφάλιση της ενεργειακής τροφοδοσίας της Κρήτης, με την προκήρυξη της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτη-Αττική από την «Αριάδνη Interconnection», τη θυγατρική ειδικού σκοπού που σύστησε ο ΑΔΜΗΕ για την υλοποίηση του έργου.
Στο ρεπορτάζ, αναφέρεται πως «σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αργά χθες το απόγευμα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έλαβε την οριστική απόφαση που έδωσε το «πράσινο φως» στην «Αριάδνη» για την προκήρυξη του έργου. Έτσι, όπως συμπληρώνουν, άνοιξε ο δρόμος ώστε σήμερα Παρασκευή να «βγουν στον αέρα» τα σχετικά τεύχη δημοπράτησης».
Το χειρότερο για τις τοπικές κοινωνίες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου είναι ότι επισημαίνεται ξεκάθαρα το εξής: «Για την υλοποίησή του, προβλέπεται η πόντιση μίας διπλής γραμμής μεταφοράς συνεχούς ρεύματος μεταξύ της Κρήτης και της Αττικής, με μήκος περίπου 328 χιλιόμετρα και συνολική ονομαστική ισχύ 1000 MW, το οποίο θα ξεκινά από τα Μέγαρα (Αττική) και θα καταλήγει στην περιοχή της Κορακιάς (Κρήτη).»
Δυστυχώς για ακόμη μια φορά μετά την απόκρυψη του ζητήματος των ορυχείων βωξίτη και του ΧΥΤΥ, ο σημερινός και απερχόμενος Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης εκτίθεται ανεπανόρθωτα από τις εξελίξεις.
Έτσι, οι τοπικές κοινωνίες, οι δημότες, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, πληρώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο την διοικητική ανεπάρκεια του κ. Σταμούλη και της διοίκησής του.
Εμείς επιρρίπτουμε στον κ. Σταμούλη τεράστια ευθύνη, ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την σοβαρή αυτή υπόθεση, αφού θυμίζουμε ότι δεν συμμετείχε στην Δημόσια Διαβούλευση που έγινε στις 9 Φεβρουαρίου 2018 στην Ελευσίνα και υποστηρίχθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.
Ως συνδυασμός που εξαρχής μιλάμε πάντα με στοιχεία και ανοιχτά χαρτιά στους πολίτες, αποκαλύπτουμε σήμερα, πως ο απερχόμενος Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, γνώριζε τα πάντα για την εξέλιξη του έργου.
Μην προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο κ. Σταμούλης πως … δήθεν δε γνωρίζει!
Γνώριζε τα πάντα για την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου γι’ αυτό ο Δήμος μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας, έχει παραχωρήσει άδεια εκσκαφής στην εταιρεία που θα υλοποιήσει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτη – Αττική το οποίο θα ξεκινά από τα Μέγαρα και θα καταλήγει στην περιοχή της Κορακιάς (Κρήτη).
Ερωτούμε: Γιατί κ. Δήμαρχε αποκρύψατε από το Δημοτικό Συμβούλιο, από τους πολίτες, από τους φορείς, πως έχει δοθεί από την Τεχνική Υπηρεσία άδεια εκσκαφής για το έργο της διέλευσης του καλωδίου υψηλής τάσης;
Η απάντηση είναι απλή. Επειδή ο απερχόμενος Δήμαρχος Μεγαρέων έτσι έχει μάθει να λειτουργεί. Πάντα εν κρυπτώ, βάζοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα το πολιτικό του συμφέρον και όχι το συμφέρον των πολιτών του Δήμου μας.
Θυμίζουμε ότι με τον ίδιο τρόπο λειτούργησε στην υπόθεση του βωξίτη την οποία ο επικεφαλής μας και αυριανός Δήμαρχος Γιώργος Μπερδελής έφερε στην επιφάνεια, έτσι λειτούργησε για τον ΧΥΤΥ, έτσι και για το καλώδιο.
Καταγγέλλουμε τον κ. Σταμούλη δημόσια στον Μεγαρικό και Νέο Περαμιώτικο λαό, επειδή προς ίδιον πολιτικό όφελος εξαπάτησε πολίτες και αιρετούς.
Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητές συμπολίτισσες,
…εμάς τέτοιες πρακτικές όπως αυτές της σημερινής και απερχόμενης διοίκησης δεν μας αγγίζουν!
Απέναντι στο τέλμα και την αδράνεια εμείς προτάσσουμε την ανατροπή και την έφοδο στο μέλλον.
Στις 26 Μαΐου με την ψήφο σας πείτε όχι σε μια διοίκηση που είναι εθισμένη να βάζει το προσωπικό συμφέρον πάνω απ’ όλα!
Πείτε όχι σ’ έναν Δήμαρχο ο οποίος τρέμει στην ανάληψη του όποιου πολιτικού κόστους και αποκρύπτει τα πάντα με μοναδικό σκοπό να μην σπιλωθεί η πολιτική του εικόνα.
Δώσε δύναμη στο συνδυασμό «ΤΩΡΑ» και στον Γιώργο Μπερδελή.
Γιατί μόνο εμείς αντιδράσαμε και θα αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε προσπάθεια να μας φέρουν χρήσεις επιβλαβείς για τον τόπο μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button