Σπ. Κουντεμάνης: «Η προσπάθεια για απαξίωση του Τοπικού Συμ. Μεγάρων δεν θα περάσει.»

Άρθρο του Σύμβουλου Κοινότητας Μεγάρων, του συνδυασμού «Τώρα», Σπύρου Κουντεμάνη για τη λειτουργία του Συμβουλίου Κοινότητας Μεγάρων.

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης 12/12/2019 επιχειρήθηκε -για πολλοστή φορά- να χειραγωγηθεί και να φιμωθεί το Τοπικό Συμβούλιο Μεγάρων.

Έχουν προηγηθεί αρκετές ενέργειες της Προέδρου Συμβουλίου Κοινότητας Μεγάρων κ. Χρυσής Γκοσδή, που δείχνουν διάθεση υποβάθμισης του ρόλου του Τοπικού Συμβουλίου, καθώς και απαξίωσης των Μελών του.

Αναφέρω χαρακτηριστικά:

  • Την, κατ’ επανάληψη, μη ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου για ενέργειες, με την ιδιότητα της Προέδρου, με μόνο σκοπό την προσωπική της προβολή.
  • Τη μη ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου για τον ορισμό της αντικαταστάτριάς της, ως όφειλε σύμφωνα με το έγγραφο που φέρει την υπογραφή της και είναι αναρτημένο στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. ΑΔΑ: 6ΝΦΙΩΚΠ-3ΧΑ στις 02-10-2019.
  • Την μη ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου για τα θέματα ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου και των αποφάσεων αυτού και των άλλων συλλογικών οργάνων του δήμου, όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο που καθορίζει την λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων. Αριθμός Εγκυκλίου: 88 ΑΠ: 59846/21.08.2019, παράγραφος 7 (σελ. 17).
  • Τη χωρίς προηγούμενο φράση, που ακούστηκε από το προεδρείο στην συνεδρίαση της 11ης Νοεμβρίου 2019, «άλλο τι λέει ο Κλεισθένης και άλλο τι κάνουμε εδώ».
  • Την άρνηση της Προέδρου να εισάγει στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της 12ης Δεκεμβρίου 2019 θέματα που είχαν πρωτοκολληθεί από εμένα στις 6 Νοεμβρίου 2019 με την αιτιολογία ότι «δεν συμφωνούσε ο Δήμαρχος με τις εισηγήσεις».

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το τελευταίο ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να αποχωρήσω από τη συνεδρίαση.

Η δικαιολογία που ακούστηκε ότι «δεν συμφωνούσε ο Δήμαρχος με τις εισηγήσεις», ότι δηλαδή διαφωνεί ο Δήμαρχος κ. Γρ. Σταμούλης με τα θέματα που υπέβαλε προς συζήτηση ένας σύμβουλος του τοπικού των Μεγάρων και γι’ αυτό δεν τίθενται καν σε συνεδρίαση, θυμίζει πρακτικές άλλων εποχών και δεν διανοούμαι να συμμετέχω σε αυτήν τη συζήτηση, πόσω μάλλον όταν αυτή αποτελεί συνεδρίαση του θεσμικού οργάνου του Συμβουλίου Κοινότητας Μεγάρων.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συνάδελφους Συμβούλους της αντιπολίτευσης οι οποίοι υπέγραψαν μαζί μου τα θέματα αυτά που πρότεινα και έτσι θα αναγκάσουμε εν τέλει την Πρόεδρο να τα φέρει προς συζήτηση τις επόμενες μέρες, όπως επιβάλλεται από το Νόμο.

Κλείνοντας αυτήν την επιστολή ενημέρωσης των συμπολιτών μας για τα τεκταινόμενα στο Τοπικό Συμβούλιο Μεγάρων, θα ήθελα να ενημερώσω την Διοίκηση του Δήμου ότι η προσπάθεια να μετατραπεί το Τοπικό Συμβούλιο σε διακοσμητικό όργανο και θεσμό διεκπεραιωτικού χαρακτήρα δεν θα περάσει.

Οι συμπολίτες μας μας ψήφισαν για να αναδεικνύουμε τα προβλήματά τους και να προτείνουμε λύσεις.
Πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι απέναντι στην αδιαφορία και την παντελή έλλειψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας.

Πρέπει επίσης να κατανοήσετε ότι είστε διοίκηση μειοψηφίας (στο Δημοτικό Συμβούλιο έχετε 11 από τους 33 Συμβούλους και στο Τοπικό 4 από τους 11) και δεν μπορείτε πια να επιβάλλεται σε κανέναν τις πρακτικές σας. Δυστυχώς για εσάς και ευτυχώς για τον τόπο, παρά τα όσα ανορθοδόξως επιχειρείτε, στη δημοκρατία τις αποφάσεις τις παίρνει η πλειοψηφία.

Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, με υγεία και χαρά.

Κουντεμάνης Σπύρος
Σύμβουλος Κοινότητας Μεγάρων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button