Τώρα: «Ένα έργο υποδομής «θύμα» της αδιαφορίας της διοίκησης Σταμούλη»

Πανηγυρίζουν στο Δήμο του Πειραιά, αφού μετά από προσπάθειες 2 ετών κατάφεραν και απέκτησαν Μετεωρολογικό Σταθμό.

Πανηγυρίζουν για κάτι που εμείς, (ο Δήμος μας δηλαδή), το είχαμε και το χάσαμε!

Γιατί η  πρωτοπορία του Δήμου Μεγαρέων για την δημιουργία «Εργαστηρίου Περιβάλλοντος» το οποίο εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2010 και εγκαταστάθηκε στην πόλη των Μεγάρων έπειτα από πρωτοβουλία του συμπολίτη μας καθηγητή κ. Στέλιου Γκίνη και με την συνδρομή του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστου Ζερεφού, πήγε στράφι.

Δυστυχώς ένα επίτευγμα πολλών ανθρώπων 7 χρόνια πριν, ένα έργο υποδομής σημαντικό για την περιοχή μας, έπεσε «θύμα» της αδιαφορίας της διοίκησης του κ. Γρηγόρη Σταμούλη, αφού ο Μετεωρολογικός Σταθμός του Δήμου Μεγαρέων έχει σταματήσει να εκπέμπει από τα τέλη του 2015 και συγκεκριμένα από τις 23 Δεκεμβρίου 2015.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διακοπεί και η συνεργασία του Δήμου Μεγαρέων με το «Εθνικό Αστεροσκοπείο» για μια σύμβαση αξίας 6.000 ευρώ, που οι πληροφορίες μας λένε ότι μειώθηκε στις 4.500 ευρώ, με νέα (βελτιωμένη), πρόταση που κατέθεσαν από το «Εθνικό Αστεροσκοπείο» προς την διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων.

Μαζί με όλα αυτά, διακόπηκαν και οι δραστηριότητες του «Εργαστηρίου Περιβάλλοντος», αλλά και τα οφέλη που είχε αποκομίσει η περιοχή μας από την λειτουργία του.

Οφέλη όπως η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των θεμάτων προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης συμπεριλαμβανομένων των κλιματικών αλλαγών, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, η βελτίωση της πρόγνωσης μετεωρολογικών, υδρομετεωρολογικών και κλιματικών φαινομένων, η μελέτη ποιότητας του αέρα κ.α.

Από τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό σε όλους τους δημότες, πόσο σημαντική ήταν η λειτουργία του «Εργαστηρίου Περιβάλλοντος» στις πόλεις των Μεγάρων και της Νέας Περάμου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, την στιγμή που αυτό λειτουργούσε ως «ΑΣΠΙΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ».

Φαίνεται όμως πως ο μόνος που δεν έχει κατανοήσει την σπουδαιότητα της λειτουργίας της συγκεκριμένης υποδομής είναι ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ο οποίος με τις κινήσεις του δείχνει ξεκάθαρα πως δεν … κόπτεται για την προστασία του περιβάλλοντος!

Αν και σαν Δημοτική Παράταξη δεν περιμένουμε από τον κ. Σταμούλη να … «σπαταλήσει» σήμερα 4.500 ευρώ για να ανανεωθεί η σύμβαση του Δήμου Μεγαρέων με το «Εθνικό Αστεροσκοπείο» και να επαναλειτουργήσει ο Μετεωρολογικός Σταθμός και το «Εργαστήριο Περιβάλλοντος» στα Μέγαρα, εμείς επιμένουμε και του διαμηνύουμε:

Κύριε Δήμαρχε, αντιληφθείτε πως το ποσό των 4.500 ευρώ είναι πολύ μικρό σχετικά με την αξία και την χρησιμότητα του «Εργαστηρίου Περιβάλλοντος», για την περιοχή μας.

Αφυπνιστείτε λοιπόν…

 

Η ομάδα επικοινωνίας του συνδυασμού «Τώρα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button