ΑΔΗΚ: Να αποκατασταθεί το Μνημείο Ηρώων και να επανατοποθετηθεί η πλακέτα με τα ονόματα

Ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας της Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Μεγάρων – Ν. Περάμου για την αποκατάσταση του Μνημείου των 10 εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς κατακτητές πατριωτών στο Γεφύρι της Μπύρας, το οποίο βεβηλώθηκε και καταστράφηκε το μέρος που στεκόταν η τιμητική πλακέτα με τα ονόματα των εκτελεσθέντων.
Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Οι περί τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα ευαισθησίες του Δημάρχου δεν συμπεριλαμβάνουν το μνημείο των εκτελεσθέντων πατριωτών!

Γιατί δεν αποκαθίσταται η πλάκα με τα ονόματα των δέκα εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς πατριωτών; Μήπως … ενοχλεί;

Ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας της Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Μεγάρων – Ν. Περάμου

Λίγες ημέρες πριν και, συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της Επανάστασης του 1821 γίναμε για ακόμα μια φορά μάρτυρες μιας ιδιότυπης περιύβρισης των νεκρών Ηρώων μας, γεγονός που συντελέστηκε με την κατάθεση στεφάνου από πλευράς του υπόδικου υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χ. Α., υπό την ανοχή – αν όχι και συμφωνία – του Ανώτατου Άρχοντα της πόλης, του Δημάρχου. Η απάντηση, μέσω “κύκλων” φυσικά, ήταν εν ολίγοις “πως τηρήθηκε η νομιμότητα και η Δημοκρατία μιας και το συγκεκριμένο κόμμα είναι κοινοβουλευτικό”, άσχετα αν οι ίδιοι οι επικεφαλής του εγκληματικού μορφώματος λένε πως δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία!
Όμως, η περί τη Δημοκρατία,τη νομιμότητα και την ιστορική αλήθεια και μνήμη ευαισθησία του Δημάρχου δείχνει πολύ…επιλεκτική και, τουλάχιστον, δεν συμπεριλαμβάνει την αποκατάσταση του Μνημείου των 10 εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς κατακτητές πατριωτών στο Γεφύρι της Μπύρας, το οποίο κάποια φασιστοειδή προερχόμενα από τον ιδεολογικό χώρο των…δημοκρατικά εκλεγμένων νοσταλγών της ναζιστικής θηριωδίας βεβήλωσαν και γκρέμισαν το μέρος που στεκόταν η τιμητική πλακέτα με τα ονόματα των εκτελεσθέντων! Έχουν περάσει τουλάχιστον 3, 5 χρόνια και το μνημείο δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα. Μήπως…ενοχλεί και ποιον άραγε;

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στο γεγονός, έχουμε προβεί σε παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε προβεί σε κάλεσμα αποκατάστασης του Μνημείου μέσω ανακοινώσεων στον τοπικό τύπο. Ανταπόκριση δεν υπάρχει καμία. Σαν να … βολεύει μια τέτοια κατάσταση!
Η Α. ΔΗ. Κ. Μεγάρων – Ν. Περάμου καλεί έστω και αυτή την ύστατη ώρα τον Δήμαρχο να επιδείξει την δημοκρατική του ευαισθησία, αλλά και το σεβασμό του προς αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για να μπορούμε να ζούμε ελεύθεροι με απομονωμένο το τέρας του φασισμού. Καλεί τον Δήμαρχο να αποκαταστήσει το Μνημείο και να επανατοποθετήσει την πλακέτα με τα ονόματα των Ηρώων στη θέση τους.
Η πόλη μας δεν χωράει τους φασίστες και τη δολοφονική ιδεολογία τους. Η πόλη μας χωράει μόνο τους Ήρωες αγωνιστές της ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Για την Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Μεγάρων – Ν. Περάμου
Βασίλης Πολυχρόνης – Επικεφαλής

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button