Σπ. Κορώσης: «Χαμένη η διοίκηση Σταμούλη στο “τρίγωνο των βερμούδων” που έφτιαξε στη Νέα Πέραμο»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής του νέου δημοτικού συνδυασμού «Νέα Δύναμη» και υποψήφιου δημάρχου του Δήμου Μεγαρέων, Σπύρου Κορώση.

Τα λάθη που κάνει η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων σε έναν πολύ μικρό χώρο, σε ένα νοητό τρίγωνο, που δημιουργείται από το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και το νεκροταφείο Νέας Περάμου, δημιουργούν ένα τρίγωνο αντίστοιχο των Βερμούδων, όπου φαίνεται να βουλιάζει η διοίκηση Σταμούλη, κάνοντας το ένα λάθος πάνω στο άλλο.

Ξεκινάμε από τη μελέτη στατικής επάρκειας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου, που, από το Φεβρουάριο μέχρι τώρα, μας λέει ότι έχει γίνει η μελέτη και προχωράει σε κατασκευή. Πλέον, είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι η μελέτη δεν θα χρησιμοποιηθεί και γίνεται νέα μελέτη από τους μηχανικούς του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου για να προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών που αποκαλύφθηκαν.

Φαίνεται λοιπόν απίθανο το ενδεχόμενο τον Σεπτέμβριο τα παιδιά να μπουν στο σχολείο, όπως ο Δήμαρχος επέμενε και δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την άλλη, επειδή αυτός ο στόχος δεν πρόκειται να επιτευχθεί, η σημερινή διοίκηση έφερε στην επιφάνεια τη δημιουργία νέου σχολείου στο συγκεκριμένο συγκρότημα, κάτι που προϋποθέτει την ύπαρξη ενός τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, μία διαδικασία την οποία έχει ψηφίσει ο Δήμος και έχει μπει στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων από το 2021. Όπου μάλλον κανείς από τη σημερινή διοίκηση δεν το είχε πάρει χαμπάρι και για να «κλείσει τα μάτια του κόσμου» – να πει ότι κάτι γίνεται – έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση με τον αμίμητο τίτλο, χωρίς προηγούμενο, «ΠΡΟΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ».

Η απόδειξη ότι όλο αυτό είναι ακόμα ένα κατασκεύασμα, για να πείσει τον κόσμο ότι κάτι κάνει, ενώ στην ουσία δεν κάνει τίποτα, βρίσκεται σε ένα απλό google search, μια αναζήτηση στο διαδίκτυο. Εκεί, διαπιστώνει ο καθένας από εμάς ότι η λέξη «προδιαδικασία» δεν έχει κανένα άλλο προηγούμενο στη βιβλιοθήκη του Google!

Παγκόσμια πρωτοτυπία λοιπόν για τη διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων, που ξεκίνησε «προδιαδικασίες» για κάτι το οποίο έχει ψηφίσει εδώ και τρία χρόνια. Η απάντηση είναι ότι δεν χρειάζεται καμία «προδιαδικασία», αλλά χρειάζεται να αναθέσει απλά σε κάποιο μελετητικό γραφείο το τοπικό ρυμοτομικό.

Και πάμε στη γειτονιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου και στους αθλητικούς χώρους, όπου ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος», σαν παιδί που γράφει γράμμα στον Άγιο Βασίλη – Δήμαρχο φτιάχνει μια εισήγηση (1614/13-7-2023) γράμμα προς τον Δήμαρχο ζητώντας να του πάρει ένα χωράφι να φτιάξει αθλητικές εγκαταστάσεις. Τι αθλητικές εγκαταστάσεις όμως; Σε περιοχή που δεν προβλέπεται χώρος για άθληση.

Προσπαθούν μέσω των αντισταθμιστικών του καλωδίου να αγοράσουν ένα χωράφι που γειτνιάζει με το νεκροταφείο, να το ονομάσουν αθλητικές εγκαταστάσεις, για να το κάνουν επέκταση του νεκροταφείου.

Με τακτικές της δεκαετίας του ’80 και του ‘90, έτσι δουλεύει ο Δήμος μας εν έτει 2023 και ως τέτοια τακτική πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί το θέμα 34 του 15ου δημοτικού συμβουλίου την 26η Ιουλίου του 2023. Ακόμα και σε αυτό δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη σωστή οδό, τη νόμιμη. Ακολουθούν τον λάθος δρόμο.

Και αν, με την αναζήτηση στο διαδίκτυο, στη λέξη «προδιαδικασίες» το Google «γελάει», στην αναζήτηση της φράσης «ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ», θα καταλάβετε ακριβώς τι είναι αυτό που θέλουν να κάνουν, αγοράζοντας «αθλητικό χώρο» δίπλα από το νεκροταφείο.

Σε μια απίστευτη ευελιξία για έναν δήμο που του προσφέρουν αντισταθμιστικά, ακόμα και αυτά, τα χρησιμοποιούν λάθος.

Γίνονται λάθη επί λαθών και η πραγματική αιτία που δεν προχωράει τίποτα είναι αυτή, ενώ το βασικότερο όλων είναι ότι πουθενά δε συναντά κανείς την Τεχνική Υπηρεσία συμβουλευτικά. Πάντα η τεχνική υπηρεσία έρχεται να διορθώσει εκ των υστέρων τα χοντρά λάθη της διοίκησης, με την οποία δεν έχει απολύτως καμία επαφή. Κανένα από τα λάθη δεν θα είχε γίνει, αν η διοίκηση έπαιρνε την επιστημονική συμβουλή της υπηρεσίας της, αλλά επιδεικτικά και κατ’ επανάληψη την περιφρονεί.

Αυτά τα πράγματα είναι ανήκουστα, γίνονται μόνο στον Δήμο Μεγαρέων, γράφουν ιστορία και δυστυχώς γράφουν αρνητική ιστορία εις βάρος όλων μας.

Σπύρος Κορώσης
Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων
Επικεφαλής Νέου Δημοτικού Συνδυασμού

Παρόμοια άρθρα

Back to top button