Δήλωση Ι. Μιχάλαρου για την απουσία του Δημάρχου στην υποδοχή της πορείας κατά της ανεργίας

Την Παρασκευή 8 Απριλίου, πέρασε από τα Μέγαρα η πορεία κατά της ανεργίας, πορεία 220χλμ Πάτρα – Αθήνα, με επικεφαλής τον δήμαρχο Πατρέων Κων/νο Πελετίδη.

 

Η πορεία είχε ως ενδιάμεσο σταθμό την πλατεία Λυτάρα όπου και πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στην οποία και παρευρέθηκα.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκα ως επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» τιμώντας όλους τους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν, αλλά και όλους αυτούς τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην πορεία και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Πατρέων Κων/νο Πελετίδη.

 

Δυστυχώς όμως και εγώ (όπως και άλλοι πολλοί), διαπιστώσαμε πως ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δεν βρισκόταν στο χώρο της πλατείας Λυτάρα για να υποδεχθεί τον δήμαρχο της Πάτρας, όπως έκαναν όλοι οι δήμαρχοι των πόλεων μέσα από τις οποίες πέρασε η πορεία κατά της ανεργίας.

 

Με λίγα λόγια, ο δήμαρχος έλαμψε δια της απουσίας του, επειδή πιστεύω πως δεν είναι συνηθισμένος στους κοινωνικούς αγώνες.

 

Μια ζωή απών από τους κοινωνικούς αγώνες ο κ. Σταμούλης, σιγά να μην σηκώνονταν από την καρέκλα του για να υποδεχθεί έναν δήμαρχο όπως ο δήμαρχος της Πάτρας που δεν δίστασε να βγει από το γραφείο του και με έναν πρωτότυπο τρόπο να αγωνιστεί στέλνοντας το δικό του μήνυμα στην κεντρική εξουσία.

 

Θεωρώ πως ο κ. Σταμούλης με την στάση του προσέβαλε όλο το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και το σύνολο του λαού των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

 

Αναρωτιέμαι όμως τι… φοβήθηκε;

 

Φοβήθηκε μη τυχόν τον… «χρίσουν» αριστερό και κυρίως κουμουνιστή;

 

Αν φοβήθηκε αυτό, τον πληροφορώ πως αυτό δεν αποτελεί μίανση γι’ αυτόν, αλλά και για τον οποιονδήποτε.

 

Εξάλλου δεν υπέστη μίανση ο κ. Σταμούλης το 2006, όταν ως επικεφαλής τότε της «Δυναμικής Πορείας» υποστηρίχθηκε από το Κ.Κ.Ε..

 

Γιατί τότε απλά θέλησε να «χρησιμοποιήσει» τις ψήφους του Κ.Κ.Ε., δείχνοντας στην τοπική κοινωνία πως είναι ο «άνθρωπος του λαού».

 

Σήμερα που είναι όμως δήμαρχος εκλεγμένος από τον λαό, δεν δικαιούται να εκθέτει το λαό. Και το κυριότερο, δεν δικαιούται να δείχνει (ελλείψει χρημάτων όπως ισχυρίζεται) την… αφιλοξενία του, μη παρέχοντας στον δήμαρχο Πατρέων αλλά και στους συμμετέχοντες στην πορεία ούτε ένα σάντουιτς, παρά μόνο το χώρο του κλειστού σταδίου για διανυκτέρευση.

 

Οι Μεγαρίτες κ. Σταμούλη είναι λαός φιλόξενος. Μην τους εκθέτετε λοιπόν. Όσο για την απουσία σας… επαναλαμβάνω πως είστε συνηθισμένος εσείς, ως… μόνιμα απών από τους κοινωνικούς αγώνες!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button