Τιμητική Εκδήλωση για τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή κ. Γεώργιο Γιαννόπουλο στο Στρατουδάκειο

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, ώρα 20.30 μ.μ. στην αίθουσα του “Στρατουδάκειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μεγαρέων”, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του Ακαδημαϊκού Καθηγητή κ. Γεωργίου Γιαννόπουλου,  ο οποίος έχει ανακηρυχθεί ομοφώνως,  με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων,  Επίτιμος Δημότης Μεγάρων.

 

Η Διοίκηση του Δήμου θα απονείμει Τιμητική διάκριση στον κ. Γιαννόπουλο σε περγαμηνή όπως προβλέπεται.

 

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της  έναρξης των Προγραμμάτων της “Ενημερωτικής & Μορφωτικής Λέσχης” του Δήμου Μεγαρέων,  θα ακολουθήσει Ομιλία του κ. Γιαννόπουλου με θέμα: «Προς μία βιώσιμη κινητικότητα, Οικονομία και Κοινωνία».

 

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν παρουσιάζοντας ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τα μέλη της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Μεγαρέων και του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων.

 

O κ. Γιώργος Γιαννόπουλος είναι πολύ γνωστός στην Μεγαρική Κοινωνία. Ο πατέρας του αείμνηστος Αναστάσιος Γιαννόπουλος μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου,  υπηρέτησε ως Καθηγητής στο Γυμνάσιο Μεγάρων,  η μητέρα του ήταν η αείμνηστη συμπολίτισσα Ειρήνη Μελετίου Κιούση,  αδελφή του αείμνηστου πρώην Δημάρχου Μεγαρέων Ευαγγέλου Κιούση.

 

Σήμερα ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Γιαννόπουλος είναι Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύου Μεταφορών (ΙΜΕΤ), μέλος του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Για την ίδρυση, την έναρξη,  τα Προγράμματα και την  λειτουργία και τη δράση γενικώς της “Ενημερωτικής & Μορφωτικής Λέσχης” του Δήμου Μεγαρέων, ο κ. Γεώργιος Δ. Μιχάλαρος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων και Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής της Λέσχης  αναφέρει :

 

 « Θέλω να πιστεύω ότι μαζί με τις εξαίρετες συνεργάτιδές μου στην Διοικούσα Επιτροπή της “Ενημερωτικής & Μορφωτικής Λέσχης”  του Δήμου Μεγαρέων, Κυρίες Ελένη Ρήγα, Λυκειάρχη, Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας,  Βανέσσα Μαυροειδή, Φιλόλογο – Νομικό,  Αντιδήμαρχο Μεγαρέων, Κατερίνα Καστάνη – Πούλου,  Φιλόλογο, Αντιπρόεδρο ΔΗΚΕΔΗΜΕ  και  Σεβασμία Δαγρέ – Ορφανού, Πτυχιούχο Πολιτικών Επιστημών, θα προσφέρουμε μέσω της Ενημερωτικής & Μορφωτικής Λέσχης”   του Δήμου Μεγαρέων στον Μεγαρικό και Νεοπεραμιώτικο λαό, ένα Βήμα Πολιτισμού, Γνώσης και Επιστημονικής κατάρτισης.

 

Ευελπιστώ  σε ένα επιτυχημένο αυτοδιοικητικό θεσμό, με βάση την Γνώση, την Μόρφωση και την κατανόηση σοβαρών επιστημονικών και κοινωνικών ζητημάτων  σε όλες τις θεματικές ενότητες .

 

Θέλω να δοθεί σε όλους τους συμπολίτες η δυνατότητα να γνωρίσουν κορυφαία επιστημονικά θέματα. Να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ορίζοντες  στη σωστή ενημέρωση , που είναι ένα δυνατό όπλο για την κοινωνία του σήμερα και αφετηρία να πάει η Τοπική μας Κοινωνία μερικά βήματα μπροστά.

 

Ο μεγάλος μας στόχος είναι να φωτιστεί με άπλετο φώς η σύγχρονη ζωή με τις αλλόκοτες προκλήσεις της  και με ταυτόχρονη αναφορά  στις τοπικές μας ιδιαιτερότητες.

 

Με όλες αυτές τις σκέψεις  σε λίγες μέρες κάνουμε την έναρξη των προγραμμάτων της νεοϊδρυθείσης ‘’Ενημερωτικής & Μορφωτικής Λέσχης” του Δήμου Μεγαρέων , σε συνέχεια βεβαίως του παλαιού  επιτυχημένου θεσμού του “Λαϊκού πανεπιστημίου”, όπως είχε ονομαστεί τότε επί Διοικήσεως του Δήμου υπό του Δημάρχου κ. Δημητρίου Στρατιώτη από τον τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιατρού κ. Λουκά Μπισταράκη

Παρόμοια άρθρα

Back to top button