Εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης των Μεγάρων

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου ο Δήμος Μεγαρέων διοργάνωσε πανηγυρικές εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης των Μεγάρων από τα στρατεύματα της Ιταλογερμανικής Κατοχής στις 9 Οκτωβρίου 1944.

Το πρωί έγινε επίσημη έπαρση της σημαίας στην πλατεία Ηρώων στα Μέγαρα και στη συνέχεια έλαβε χώρα Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης μας με την παρουσία των τοπικών αρχών εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Βουλευτή κ. Αθανασίου Μπούρα και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Ηρώων, ενώ το βράδυ στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεγάρων έγινε ομιλία του πρώην Δημάρχου Μεγαρέων κ. Χρυσόστομου Σύρκου με ιστορίες αντίστασης και με αναφορές σε πρόσωπα των Μεγάρων.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 αποτίσαμε τον προσήκοντα φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν υπέρ πατρίδος στο πλαίσιο της επετείου της απελευθέρωσης των Μεγάρων από τα στρατεύματα της Γερμανικής κατοχής την 9η Οκτωβρίου 1944.
Επιθυμώ να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου σε όλους όσους συμμετείχαν αυτήν την σημαντική για την πόλη μας ημέρα στις εκδηλώσεις, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, ιδιαίτερα τον πρώην Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Χρυσόστομο Σύρκο για την εμπνευσμένη ομιλία του και τα παιδιά της Φιλαρμονικής του Δήμου με επικεφαλής τον μαέστρο κ. Σπύρο Μπερδελή.
Επίσης επιθυμώ να επαινέσω δημόσια, τους Προσκόπους και Οδηγούς, καθώς και την αντιπροσωπεία των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων που συμμετείχαν το πρωί με τη σημαία τους στην Δοξολογία και στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων με τον Διευθυντή τους κ. Γκαμπένη καθώς και την Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου κ. Μάνθα Αποστολοπούλου.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button