Μία ληστεία και μία διάρρηξη εχθές στα Μέγαρα

Τρία ήταν τα περιστατικά παραβατικότητας στα Μέγαρα το βράδυ της Πέμπτης 21 Μαΐου, με μία απόπειρα διάρρηξης, μία διάρρηξη και μία ληστεία να έχουν καταγραφεί. Ειδικότερα και όσον αφορά τη ληστεία, στις 21:30 τρεις άγνωστοι με καλυμμένα πρόσωπα παραβίασαν το ανεξάρτητο διαμέρισμα στο οποίο κατοικεί η 93χρονη μητέρα γνωστού επιχειρηματία των Μεγάρων, το σπίτι του οποίου βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ραφαήλ (Αϊ Γιάννης).

Οι τρεις δράστες και ενώ ένας συνεργός τους περίμενε απ' έξω, φωνάζοντας, σπρώχνοντας και ασκώντας ψυχολογική βία στην ηλικιωμένη γυναίκα έκαναν το σπίτι άνω κάτω, ψάχνοντας για χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Η υπόλοιπη οικογένεια απουσίαζε από το σπίτι και οι ληστές είχαν την ευκαιρία να περάσουν και στο ενιαίο κτίριο όπου βρίσκονται τα σπίτια του επιχειρηματία και του γιου του.

 

Από το σπίτι του επιχειρηματία αφαίρεσαν μεγάλο ποσό μετρητών, καθώς επίσης και αντικείμενα, ενώ στην προσπάθεια να παραβιάσουν το σπίτι του γιου του χτύπησε ο συναγερμός και αυτόματα ειδοποιήθηκε η υπόλοιπη οικογένεια που βρίσκονταν σε σχετικά μικρή απόσταση από το σπίτι. Μέχρι να φτάσουν στο σημείο, οι ληστές είχαν προλάβει να αφαιρέσουν χρήματα και αντικείμενα και να διαφύγουν.

 

Ένας γείτονας που άκουσε το συναγερμό προσπάθησε να τους σταματήσει χωρίς επιτυχία, ενώ δέχτηκε τις απειλές τους. Φτάνοντας στο σημείο οι ιδιοκτήτες, είδαν και αυτοί τους ληστές να απομακρύνονται με κατεύθυνση προς Άγιο Ιωάννη Μακρινό.

 

Άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, της Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων έφτασαν στο σημείο. Στη συνέχεια ειδικές ομάδες της Ασφάλειας Αττικής συνέλεξαν στοιχεία (DNA, αποτυπώματα κ.ά.) με σκοπό την ταυτοποίηση των δραστών. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων. 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button