Σύριζα Δ. Αττικής: Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τελείωσε αλλά οι διεργασίες κορυφώνονται στις 15 Μαΐου

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υλοποίησε το 3ο Καταστατικό του Συνέδριο, στο οποίο ήταν χαρακτηριστική η μαζική συμμετοχή χιλιάδων συνέδρων και μελών από όλη την επικράτεια, αλλά και πλήθους παρατηρητών, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής.

Στις προσυνεδριακές και συνεδριακές διαδικασίες, οι αντιπρόσωποι και τα μέλη τού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής είχαν σημαντική παρουσία με παρεμβάσεις, θέσεις και προτάσεις.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκε πλούσιος και εποικοδομητικός διάλογος που συντείνει στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι το πιο δημοκρατικό κόμμα, το οποίο σταθερά και απαρέγκλιτα διαβουλεύεται με την κοινωνία, αφουγκράζεται την κοινωνία και πλέον τής απευθύνει ηχηρό κάλεσμα για συνδιαμόρφωση των πολιτικών και θέσεων που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ο Πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας, στην εναρκτήρια ομιλία του, ανακοίνωσε 5+1 προγραμματικές δεσμεύσεις, που συνδυάζουν κοινωνική δικαιοσύνη και δημοσιονομικό ρεαλισμό, με βάση τη σύγχρονη πραγματικότητα. Απέναντι στη βαρβαρότητα των πολιτικών τής κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απαντά με ρεαλισμό και όραμα, απαντά με σχέδιο, απαντά με δημοκρατία στην πολιτική.

Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί να τελείωσε αλλά οι διεργασίες συνεχίζονται με τη διεύρυνση και εγγραφή νέων μελών, ενώ κορυφώνονται τη 15η Μαΐου, που θα γίνει η εκλογή του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, από τη βάση μελών.

Καλούμε τους πολίτες της Δυτικής Αττικής, όλους και όλες με κοινές πεποιθήσεις, αρχές και αξίες, να συμμετάσχουν στις 15 Μαΐου, στην κορυφαία Γιορτή της Δημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και να την μετατρέψουν σε Γιορτή Δημοκρατίας του αριστερού και προοδευτικού χώρου, σε Γιορτή Δημοκρατίας της χώρας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button