Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κατάθεση στεφάνων

Η 25η Μαρτίου 1821 έχει καθιερωθεί να είναι ημέρα μνήμης του αγώνα που έδωσε ο λαός μας να ζήσει ελεύθερος, μετά από 400 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς. Πάντα στην ιστορία ο λαός, όταν υπέφερε, όταν στερούνταν το ψωμί, όταν ένιωθε πως άνθρωπος σημαίνει πιο πολλά από αυτά που μέχρι τότε του  έλεγαν πως είναι, επαναστατούσε και κάποια στιγμή τα πάντα άλλαζαν…. Έδωσαν αγώνα τότε να ζήσουν ελεύθεροι, δίχως τους Τούρκους πασάδες, τους Έλληνες κοτζαμπάσηδες, αυτούς που τους στερούσαν τα αναγκαία για να ζήσουν.

 

Σήμερα, διακόσια χρόνια σχεδόν μετά, ο αγώνας αυτός συνεχίζεται… κι ο λαός ψάχνει να βρει το δρόμο που θα τον βγάλει από την απόγνωση που του χουν επιβάλει οι τωρινοί εκμεταλλευτές του… Κι αυτοί οι εκμεταλλευτές, η κυρίαρχη τάξη, οι σημερινοί προύχοντες, που μας καταδικάζουν σήμερα στη φτώχεια και στην ανεργία, παραχαράσσουν την  ιστορία και φτιάχνουν γιορτές στα μέτρα τους, να μη σηκώσει κεφάλι ο λαός….

 

Και επιτρέπουν για μια ακόμη φορά, στη Χρυσή Αυγή, τους νεοναζί, τους υμνητές του Χίτλερ, μια εγκληματική οργάνωση, γέννημα θρέμμα του συστήματος, να καταθέτει στεφάνι μπρος στα μάτια των παιδιών μας. Και βλέπουν τα παιδιά μας, φασίστες, με γερμανική σβάστικα στο μπράτσο, υπόδικους, να «τιμούν» λαϊκούς αγωνιστές, και κάποια από αυτά άθελά τους να τους χειροκροτούν! Ποιος μπορεί να το ανέχεται αυτό; Αυτοί, που σκοτώνουν συνανθρώπους μας επειδή έχουν άλλο χρώμα, θρήσκευμα και καταγωγή, που χτυπούν ανελέητα εργάτες που ζητούν μια καλύτερη ζωή, που δεν επιτρέπουν σε παιδιά, προσφυγόπουλα, να μπουν σε σχολεία και να χουν ένα μέλλον ανθρώπινο, αυτοί, που σπέρνουν το ρατσιστικό μίσος ανάμεσα μας, να καταθέτουν στεφάνι σε μια γιορτή του λαού μας, που τόσα υπέφερε από τον ναζισμό! Να καταθέτουν στεφάνι μπρος σ’ έναν λαό που πάλεψε και νίκησε τον φασισμό, σ’ έναν λαό που έζησε την προσφυγιά και τους πολέμους!

 

Δεν πρέπει να το δεχτούμε αυτό! Δεν πρέπει να τους νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας! Δεν πρέπει να αποδεχτούμε την φθηνή δικαιολογία πως «είναι ένα νόμιμο κόμμα». Κι ο Χίτλερ ήταν «νόμιμο κόμμα» με τις ευλογίες της «δημοκρατικής» αστικής τάξης της Γερμανίας, που μάλιστα τον οδήγησε και στην κυβέρνηση, όταν είδε πως εξυπηρετούσε καλύτερα τα συμφέροντά της.

 

Να σηκώσουμε λοιπόν το κεφάλι ψηλά και να σταθούμε  πραγματικά αντάξιοι των προγόνων μας! Να καταγγείλουμε όλους αυτούς που συνεχίζουν να χαριεντίζονται με το μόρφωμα αυτό, όπως άλλωστε κάνει σε κάθε ευκαιρία και η «αριστερή» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίζοντας το «παιχνίδι» των μεγαλοεπιχειρηματιών, που θέλουν τη Χρυσή Αυγή «χρυσή» εφεδρεία στην εξόντωση των αγώνων  του λαού! Να δώσουμε αγώνα για καλύτερες μέρες χωρίς εκμεταλλευτές, με τον λαό κυρίαρχο στον τόπο του!

 

Δεν το βάζουμε κάτω! Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button