Συνέντευξη κ. Αντώνη Χοροζάνη στην εφημερίδα «Ενημέρωση»

Ο Αντώνης Χοροζάνης επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση και υποψήφιος δήμαρχος Μεγαρέων παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη στην εφημερίδα «Ενημέρωση».
Ακολουθεί δελτίο τύπου:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί ξαναθέτετε υποψηφιότητα για τη διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι…προφανώς είναι μια ερώτηση που την κάνετε σε κάθε υποψήφιο δήμαρχο που κατεβαίνει για δεύτερη ή τρίτη φορά… και το λέω αυτό, γιατί είναι σαν να ακούω τους άλλους υποψηφίους να απαντούν μιλώντας για οράματα, για σχέδια, για «ανάπτυξη» και τόσες άλλες «μεταξωτές κορδέλες» που μετά τις εκλογές θα μεταμορφωθούν σε «φύκια»… Ο λόγος που κατεβαίνω πάλι υποψήφιος δήμαρχος είναι γιατί η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το κόμμα που τη στηρίζει, το ΚΚΕ, θεώρησε πως ανταποκρίθηκα ως δημοτικός σύμβουλος, πρόβαλλα τις θέσεις της παράταξής μου και είναι μεγάλη τιμή για μένα που με εμπιστεύθηκε για μια ακόμα φορά να βγάλω εις πέρας αυτή την αποστολή… είμαι σίγουρος πως αυτή τη φορά θα τα πάμε πολύ καλύτερα! Έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό της περιοχής, βλέπουν, αποκτούν πείρα, ξέρουν ποια είναι τα πραγματικά τους συμφέροντα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί ψηφίζατε στα περισσότερα θέματα του δημοτικού συμβουλίου «Όχι»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι η μόνη παράταξη-κι αυτό πιστεύουμε πως το έχει ήδη καταλάβει ο σκληρά δοκιμαζόμενος λαός μας- που έχει πρωταρχικό της στόχο την υπηρέτηση των συμφερόντων του. Αυτό είναι και το σύνθημά μας: «ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ». Βλέποντας τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, θα δείτε πως αν κάποιες έστω και λίγο ανακούφιζαν τον λαό, αυτές είχαν και τη θετική μας ψήφο. Το ότι ήταν ελάχιστες, είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους ψηφοφόρους, εσάς, τον λαό κι όχι εμάς που έχουμε ξεκάθαρες θέσεις. Και ρωτάμε: γιατί η δημοτική αρχή δεν παίρνει αποφάσεις υπέρ των λαϊκών αναγκών; Για να μην κουράσω με παραδείγματα, θα πω ένα και να γίνει κατανοητό: Η Τοπική διοίκηση πια, είναι το πιο απομακρυσμένο άκρο του πλοκαμιού του κράτους και της ΕΕ. Το κράτος των καπιταλιστών-γιατί αυτό είναι, άσχετα με τη μορφή που παίρνει- παραγγέλνει και οι δήμαρχοι εκτελούν. Δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουμε σε αποφάσεις που χειροτερεύουν τη θέση του λαού. Δεν το δεχόμαστε! Δεν υποκύπτουμε! Το «ΟΧΙ» μας στα δημοτικά συμβούλια είναι κάλεσμα για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, για ΑΓΩΝΑ ενάντια στα σχέδιά τους που μας έφτασαν ως εδώ και μας οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η γνώμη σας για το νέο σύστημα του «Κλεισθένη»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το «νέο» που λέτε, είναι το παλιό που έρχεται «μασκαρεμένο». Φοράει καινούρια ρούχα, καινούρια αρώματα «δημοκρατίας», έχει όμως την ίδια αποκρουστική όψη. Ο «Κλεισθένης» έρχεται να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών που πουλάνε ή θα πουλήσουν «ανάπτυξη» στην περιοχή μας πατώντας επάνω στην πολιτική της ΕΕ και της κάθε κυβέρνησης, δηλ. πατώντας πάνω στον σβέρκο του λαού. Ο Δήμος αναλαμβάνει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες, αποκεντρώνεται, και δημιουργεί νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Πώς θα καταλάβουμε αυτή την «ανάπτυξη»; Παιδεία υποβαθμισμένη από τον παιδικό σταθμό ως το πανεπιστήμιο, Υγεία για όσους έχουν να πληρώσουν, δουλειά χωρίς δικαιώματα ως τα βαθιά γεράματα. Στην «ανάπτυξή» τους δεν χωράνε οι ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας! Αυτό βροντοφωνάζουμε και βλέπουμε πως όλο και περισσότερος κόσμος μας ακούει και συμφωνεί με τις θέσεις μας! Σ’ αυτές τις εκλογές, που οι δημοτικοί σύμβουλοι βγαίνουν από την πρώτη Κυριακή, πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμβούλους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σ’ αυτήν την πολιτική που μας έχει στερήσει τα πάντα!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο θα ήταν το πρώτο έργο που θα κάνετε στην περίπτωση που εκλεγείτε Δήμαρχος Μεγαρέων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν η πλειοψηφία του λαού βγάλει πρώτη δύναμη τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, θα έχει κάνει ήδη το πρώτο και πιο μεγάλο της έργο! Θα έχει βγάλει έναν δήμαρχο που θα αγωνιστεί μαζί του για τα δικαιώματά του, για την κάλυψη των αναγκών του! Έναν δήμαρχο που από την πρώτη στιγμή θα ανακουφίσει με μέτρα τον λαό, με μείωση –ως και κατάργηση σε ορισμένες κατηγορίες- των δημοτικών τελών, μονιμοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων, των σχολικών καθαριστριών, σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου με την αξιοποίηση τους, με τη βελτίωση των υποδομών τους κι όχι τη σκόπιμη απαξίωσή τους, διώξιμο όλων των ΜΚΟ και των επιχειρηματιών που στέκονται στον σβέρκο μας, ελέγχους στις επιχειρήσεις της περιοχής για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. Κι εδώ να πούμε πως όταν «τολμήσαμε» να ρωτήσουμε «τι είναι αυτό που μυρίζει» από την επιχείρηση ρετσινιών της περιοχής μας, εισπράξαμε ειρωνείες από το δημοτικό συμβούλιο του στιλ «αν σου μυρίζει κάτι ξέρεις τι να κάνεις», «δεν μας μυρίζει τίποτα» και απειλές για μηνύσεις από την εταιρεία. Αυτό είναι λοιπόν το μέλλον που μας αξίζει; Ιθαγενείς που θα μας παίρνουν τον τόπο μας δίνοντάς μας «καθρεφτάκια»; Ο αέρας, τα δάση, οι ακτές, ανήκουν στον λαό και κανείς δεν πρόκειται να μας τα πάρει!
Ο κομουνιστής δήμαρχος στέκει πάντα ξεκάθαρα δίπλα στον λαό και δεν παραπλανεί! Αγώνα δίνει μαζί του κι όχι υποσχέσεις! Και όλοι ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο μεγαλύτερος αγώνας που πρέπει να κάνουμε σε μια περιοχή που πνίγηκε και κάηκε! Αγώνα για αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα που δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ και που με θράσος ομολογεί πως οι φτωχές περιοχές δεν συμφέρει να έχουν τέτοια έργα! Καθημερινά, όπου μπορεί, δίνει ανάσες ανακούφισης! Με κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, με αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος των δημοτών κι όχι ξεπουλώντας την στους επιχειρηματίες. Δεν θα αφήσουμε να πέσει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, κανένα μαγαζί, που στενάζουν τα μαγαζιά σήμερα από την φτώχεια και την σύνθλιψή τους από τα μονοπώλια. Δεν θα αφήσουμε να κοπεί νερό ή ρεύμα από κανένα σπίτι των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Για σκεφτείτε, πόσο σημαντικό είναι να δυναμώσει σήμερα ο αγώνας για να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο σφάλμα, λάθος ή παράλειψη της σημερινής διοίκησης Σταμούλη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να σκεφτούμε, πόσοι δήμαρχοι πέρασαν ως τώρα…Καστάνης, ποιο να ήταν το μεγαλύτερο σφάλμα, Σύρκος, ποιο να ήταν, Στρατιώτης, Μαρινάκης, Σταμούλης, αύριο άλλος κι άλλος….ποιο ήταν ή θα είναι το μεγαλύτερο σφάλμα όλων αυτών; Ότι εγκλώβιζαν με την πολιτική τους, την λογική «του μικρότερου κακού» τους συμπολίτες μας και ήταν σε όλες τις πολιτικές τους πράξεις ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΙΔΙΟΙ! Διαχειρίστηκαν την πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, δεν βγήκαν ποτέ μπροστά να αγωνιστούν για τα συμφέροντα, τις ανάγκες του λαού. Και τώρα, όλοι οι σημερινοί υποψήφιοι είναι ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ. Αν κρύψεις τα ονόματα και διαβάσεις τις θέσεις τους δεν ξεχωρίζεις ποιος είναι ποιος. Αν θέλετε δοκιμάστε το! Δεν έχουν τίποτα ουσιαστικά να δώσουν… Γι’ αυτό και θα δούμε την επομένη των εκλογών να αλλάζουν θέσεις και παρατάξεις, ίσως και πριν τις εκλογές όπως κάνουν στη Βουλή…Απελπιστικά ίδιοι… Το κύριο λοιπόν σ’ αυτές τις εκλογές είναι ένα: ΠΟΣΟ ΔΥΝΑΤΗ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ-Ν. ΠΕΡΑΜΟ ΑΠΟ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ! Όπως λέει και το σύνθημά μας: «ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!»

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η δική σας πρόταση και με τι κριτήρια συστήσατε το ψηφοδέλτιό σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εμείς θέλουμε την επομένη των εκλογών να φυσήξει άλλος αέρας στον τόπο μας. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο γι’ αυτό και ο αγώνας μας δεν περιορίζεται στην προεκλογική περίοδο. Με όσες δυνάμεις έχουμε, δίνουμε αγώνα ακατάπαυστο καθημερινά και από κάθε θέση, κάθε μετερίζι, για τον λαό, τα δικαιώματά του και τη ζωή που του αξίζει. Μέσα από αυτές τις μάχες ξεχωρίζουν άνθρωποι, τίμιοι αγωνιστές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, που συσπειρώνονται μαζί μας σ’ αυτές τις εκλογές και κατεβαίνουν υποψήφιοι. Πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι, τα βγάζουν δύσκολα πέρα όμως δεν παραιτούνται, δεν απογοητεύονται κι έχουν πειστεί πως μόνο μέσα από τον αγώνα μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Είναι δύσκολο σήμερα, μα και τόσο όμορφο, σ’ αυτές τις συνθήκες, που ο καπιταλισμός δείχνει το πιο αποτρόπαιο πρόσωπό του, που αναδίνει όλη τη σαπίλα του, με απειλές, εκβιασμούς, απολύσεις, ρουσφέτια, λαμογιές, με τη Χρυσή Αυγή και τους φασίστες –τα μαντρόσκυλα του συστήματος-να αλωνίζουν, ΤΙΜΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ να πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό μας! Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο λαός μας. Και να μας στηρίξει! Να κάνει την απογοήτευση ΕΛΠΙΔΑ! Και να στηρίξει το ΚΚΕ, που 100 χρόνια τώρα δίνει αυτόν τον δύσκολο, τον πιο όμορφο αγώνα! Για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος, που οι λίγοι έχουν τα πολλά και οι πολλοί τίποτα! Γι’ αυτό και δίνουμε ενιαία μάχη, όπως ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε: Και στις Ευρωεκλογές, και σε Δήμους και Περιφέρειες…. ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!
Σας ευχαριστώ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button