Γ. Κώτσηρας: «Η κυβέρνηση προστατεύει τους ρητινοκαλλιεργητές με το 7ετές πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ»

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 956/02.03.2022) η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την κατάρτιση ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινεργατών σε υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Βάσει του συγκεκριμένου προγράμματος οι ρητινοκαλλιεργητές της Δυτικής Αττικής (Δήμος Μεγαρέων) και της Βόρειας Εύβοιας (Δήμοι Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας) θα απασχοληθούν για επτά χρόνια στις οικείες δασικές υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του ΟΑΕΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες για την άμεση ενεργοποίηση του σχετικού προγράμματος, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού και στην περιοχή της Δυτικής Αττικής (Γεράνεια Όρη – Βίλια), είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης τον περασμένο Δεκέμβριο (21/12/2021) μεταξύ του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, κ. Γιώργου Κώτσηρα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ. Γιώργο Αμυρά.

Με αφορμή τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, απέστειλε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά, τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, καθώς και με όλους τους αρμόδιους Υπουργούς, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, αλλά και των τοπικών φορέων της Δυτικής Αττικής, για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά το επταετές πρόγραμμα απασχόλησης των ρητινοκαλλιεργητών, συνολικού προϋπολογισμού 63 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια μικρή ανακούφιση για τους πληττόμενους συμπολίτες μας – ρητινοκαλλιεργητές, μετά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού στην περιοχή.
Η Κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της και συνεχίζει να υλοποιεί ένα πολυεπίπεδο πλέγμα μέτρων στήριξης προς τους πυρόπληκτους».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button