Συνεδρίασε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας υπό την προεδρία του Αθ. Μπούρα

Πραγματοποιώντας τρεις συνεδριάσεις κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα

Στα πλαίσια του τακτικού ετήσιου ελέγχου του έργου των Ανεξάρτητων Αρχών, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, υπό την προεδρία του αντιπρόεδρου της Βουλής και βουλευτή δυτικής Αττικής, κ. Θανάση Μπούρα, πραγματοποίησε τρεις συνεδριάσεις κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως ενημερώνει δελτίο τύπου εκ του γραφείου του.

Τις ημερήσιες διατάξεις απασχόλησαν: α) ο απολογισμός πεπραγμένων έτους 2019 της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, β) ο απολογισμός πεπραγμένων έτους 2019 της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και γ) ο απολογισμός πεπραγμένων έτους 2019 του Συνηγόρου του Καταναλωτή. Αρχικά, έλαβε χώρα ακρόαση των Προέδρων των Αρχών κκ. Τσιαπαρίκου Ιωάννας, Μασσέλου Κωνσταντίνου και Ζαγορίτη Ελευθέριου, αντίστοιχα. Εν συνεχεία, ακολούθησαν εποικοδομητικοί διάλογοι μεταξύ των μελών της Επιτροπής, των Προέδρων των Αρχών και των συνεργατών τους.

Η Επιτροπή, υπό την προεδρία του κ. Μπούρα, παραμένει πιστή στο θεσμικό της ρόλο, ήτοι, μεταξύ άλλων, τον έλεγχο των Ανεξάρτητων Αρχών της χώρας μας, προωθώντας τη διαφάνεια της δημόσιας πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της Επιτροπής προβάλλεται σε απευθείας μετάδοση (ή μαγνητοσκοπημένα όταν ταυτόχρονα συνεδριάζει η Ολομέλεια του Σώματος) από το Κανάλι της Βουλής, δίνοντας, έτσι, τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν για το πόσο αποτελεσματικά τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ελέγχουν τους θεσμούς.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button