Γιάννης Μαρινάκης: «Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα..»

Πολύ όψιμο το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής ενάντια στην προσαιγειάλωση και χερσαία διέλευση του Ευρωασιατικού καλωδίου υπερυψηλής τάσης από τον Αη Νικόλα της Πάχης Μεγάρων και ακολούθως από τα διοικητικά όρια του δήμου μας.
Η παρουσία έγκριτων επιστημόνων δεν μπορεί να χρυσώσει το χάπι.
Το έγκλημα έχει τελεστεί από τις 9 Φεβρουαρίου 2018, όταν εκλήθη από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης να παραστεί στη διαβούλευση για το μείζον αυτό θέμα για την περιοχή μας και δεν παρέστη, επειδή, όπως δήλωσε ο ίδιος το θεώρησε ήσσονος σημασίας!
Στις 24 Μαΐου 2019, δηλαδή 2 ημέρες πριν την 1η Κυριακή των δημοτικών εκλογών προκηρύχτηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου αυτού.
Το φωνάξαμε και το διαλαλήσαμε, τόσο στις προηγούμενες προεκλογικές ομιλίες μας, όσο και στην τελική της 1ης και της 2ης Κυριακής, ότι με την εγκληματική αδράνεια αυτού του Δημάρχου, ο καρκίνος έρχεται να διαπεράσει τον τόπο μας.
Όμως κανείς δεν μας άκουσε! Τώρα ερχόμαστε να μιλήσουμε εκ των υστέρων για κάτι που δεν το αποτρέψαμε πολύ νωρίτερα.
Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος κ. Σταμούλης φέρει ακέραια και αποκλειστική ευθύνη για την τραγική εξέλιξη του θέματος αυτού.
Ο κ. Σταμούλης μπλόκαρε επί 5 χρόνια την υπογραφή του ΓΠΣ, το οποίο αν είχε υπογραφεί θα απέτρεπε όλες τις αρνητικές ορέξεις (Καλώδιο, Βωξίτης, ΧΥΤΥ) κάποιων για την περιοχή μας.
Αλλά πώς να ενδιαφερθεί για κάτι τέτοιο, όταν την ίδια στιγμή με καταγεγραμμένη την αναφορά της ίδιας της Διευθύντριας του ΚΥ Μεγάρων, δεν πάτησε το πόδι του επί 5 χρόνια και σήμερα το ΚΥ δεν εφημερεύει;
Θεωρούμε άσκοπη, άκαιρη και προσχηματική την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.
Δεν έχει καμία ουσία η παρέμβαση των Καθηγητών που θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν, όταν υπάρχει η γνωμοδότηση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, η οποία αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία και ότι, εάν και εφόσον τηρηθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας, τα οποία δεν μπορούν να προσδιοριστούν επακριβώς, τότε δεν διατρέχουμε κίνδυνο εμείς οι δημότες.
Η υπόθεση είναι χαμένη, ο διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και η διοίκηση του δήμου φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη διέλευση του καρκινογόνου καλωδίου από τα διοικητικά όρια του δήμου μας.
Στο σημείο που επί διοικήσεως μας είχε χωροθετηθεί βάσει του εγκεκριμένου ΓΠΣ η εγκατάσταση και λειτουργία Υδατοδρόμιου, με αποκλειστική ευθύνη του κ. Σταμούλη περνάει το καρκινογόνο καλώδιο!
Αντί για πολιτισμό, τουριστική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ο επανεκλεγείς Δήμαρχος με την εγκληματική αδράνεια του, προσφέρει στον τόπο και τους δημότες τα δεινά της διέλευσης του καρκινογόνου καλωδίου.
Η απογοήτευση είναι έκδηλη στα γραφόμενα μας και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί εμείς είχαμε πολύ έγκαιρα και με έντονο τρόπο ενημερώσει τους δημότες μας για την τεράστια ευθύνη του κ. Σταμούλη και για τα δεινά που μας φέρνει.
Παρόλα αυτά ο κ. Σταμούλης επανεξελέγη Δήμαρχος…
Είναι πλέον πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα…

Παρόμοια άρθρα

Back to top button