Συνεδρίασε η επιτροπή διαφάνειας και θεσμών για θέματα αντιμετώπισης της πανδημίας

Προεδρεύων της συνεδρίασης ο κ. Αθανάσιος Μπούρας

Δελτίο τύπου από το γραφείο του αντιπροέδρου της βουλής κ. Αθ. Μπούρα ενημερώνει ότι, συνεδρίασε χθες η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υπό την προεδρεία του Προέδρου της Επιτροπής και αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Θανάση Μπούρα, με θέμα την ενημέρωση των μελών της από τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και τον καθηγητή, κ. Σωτήρη Τσιόδρα, όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, τοποθετήθηκε διεξοδικά επί όλων των θεμάτων που τέθηκαν. Ενημέρωσε, αναλυτικά, τα μέλη για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από το υπουργείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υπεραμύνθηκε της άριστης συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων πάνω στο θέμα της πανδημίας. Ακόμη, τόνισε την τεράστια συμβολή των ελεγκτικών μηχανισμών στην εφαρμογή των μέτρων.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ., κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, επεσήμανε ότι ο καταστατικός σκοπός του Ε.Ο.Δ.Υ. είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Εξέθεσε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού, του οποίου το προσωπικό έχει δώσει το καλύτερο εαυτό του στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Από την πλευρά του, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την ενημέρωση του Ελληνικού λαού για την πορεία της πανδημίας, ο πολύ αγαπητός και αξιόλογος επιστήμονας, λοιμωξιολόγος, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την μέχρι τώρα πορεία, αλλά και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Ξεκαθάρισε ότι με τα εμβόλια θα τελειώσει αυτή η επιδημία, αρκεί τα εμβόλια να είναι δημόσιο αγαθό, όπως οφείλουν να είναι.

Κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης, το γενικό αίσθημα όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι επρόκειτο για μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Θανάσης Μπούρας, ο οποίος κατάφερε να εξομαλύνει τις όποιες αντιπαραθέσεις εμφανίστηκαν, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, η οποία προβλήθηκε σε απευθείας σύνδεση από το κανάλι της Βουλής, δίνοντας, έτσι, τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες πολίτες, να ενημερωθούν για τις Κυβερνητικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button