Συνάντηση Α. Τσώκου με Β. Κικίλια για τουριστική προβολή και στήριξη της Δ. Αττικής

Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, πραγματοποίησε ο Ανδρέας Τσώκος, μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δελτίο τύπου εκ του γραφείου του, αναφέροντας συγκεκριμένα:

Με τον Υπουργό Τουρισμού Β.Κικίλια μας συνδέει μακρά γνωριμία. Τον επισκέφθηκα όμως για να συζητήσουμε τις ευκαιρίες τουριστικής προβολής και στήριξης της Δυτικής Αττικής.

Τα Βίλια, το Αλεποχώρι, η Ψάθα, το Αρχαίο Κάστρο Αιγοσθενών, το αρχαίο Φρούριο της Φυλής, οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελευσίνας και των Μεγάρων και όσες άλλες περιοχές έχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης. Παράλληλα όμως, συζητήσαμε και για τα σχέδια του Υπουργείου για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού.

Επεσήμανα στον Υπουργό πως με δεδομένο το σημαντικό ενδιαφέρον που δίνει η Κυβέρνηση στο θρησκευτικό τουρισμό, ανοίγεται για την περιοχή μας μια σημαντική ευκαιρία. Ο Όσιος Μελέτιος στην Οινόη, η Παναγία Γοργοεπήκοος στη Μάνδρα, ο Άγιος Ιωάννης ο Μακρυνός στα Μέγαρα, η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, αποτελούν μοναστήρια – σημεία αναφοράς για την ορθόδοξη πίστη, τα οποία με την κατάλληλη προβολή και στήριξη, μπορούν να εξελιχθούν σε ένα
ακόμα μέσο ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button