Δ. Μεγαρέων: Οι δράσεις του Δήμου και της Κοινότητας Μεγάρων στη «Λευκή Νύχτα» του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων

Ο Δήμος και η Δημοτική Κοινότητα Μεγάρων αποφάσισαν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 να διοργανώσουν δύο εκδηλώσεις ενόψει της «Λευκής Νύχτας» του εμπορικού συλλόγου Μεγάρων.
Συγκεκριμένα το απόγευμα της Παρασκευής και από ώρα 17:00 έως 20:30 έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικές δράσεις επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την διασταύρωση με την οδό Χρήστου Μωραΐτη έως την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο των 17 στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η Δημοτική Κοινότητα προγραμματίζει εκδηλώσεις για τους 17 στόχους και 1η εκδήλωση για τους στόχους (3ος) Καλή Υγεία και Ευημερία, (11ος) Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, (13ος) Δράση για το Κλίμα και (17ος) Συνεργασία για τους Στόχους.

Στην 1η εκδήλωση θα συμμετέχουν φορείς από τα Μέγαρα και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων κ.α. καθώς και ειδική ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής για την Ανακύκλωση αλλά και την Οδική Ασφάλεια από τον σύμβουλο οδικής ασφάλειας του φορέα «Όχι Άλλα Θύματα στην Άσφαλτο».
Τα εκπαιδευτικά περίπτερα και ειδικά οχήματα θα τοποθετηθούν και θα σταθμεύσουν στην κεντρική πλατεία Μεγάρων και επί της οδού 28ης Οκτωβρίου καθώς και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Θέογνις.

Εκτός από πεζοί θα μπορούν όλοι να μετακινούνται με ποδήλατα και ΕΠΗΟ μικρής κλίμακας (ανώτατη ταχύτητα τα 6χιλ/ωρα). Επίσης θα απαγορευτεί η στάθμευση οχημάτων στο εν λόγω τμήμα της οδού 28ης Οκτωβρίου και δεν θα λειτουργούν οι κάθετοί της οδοί. Σε κάθε ανήλικο επισκέπτη – μαθητή θα του προσφέρονται εκτός από εκπαιδευτικό υλικό διάφορα δώρα σχετικά με την εκδήλωση και τους στόχους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button