Όμορφες Πόλεις: Ομιλία Άγγελου Μακρυγιάννη στην κοπή πίτας 2019

Ο συνδυασμός «Όμορφες Πόλεις» έκοψε την πίτα του και ο επικεφαλής του και υποψήφιος δήμαρχος Άγγελος Μακρυγιάννης μίλησε στους παρευρισκόμενους. Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του:

Πανοσιολογιότατε, Πατέρα Πολύευκτε,

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, φίλες και φίλοι του Νέου Συνδυασμού Όμορφες Πόλεις.

Ως επικεφαλής, σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αποψινή σας παρουσία εδώ απόψε στον τόσο όμορφο και ζεστό αυτό χώρο.

Σήμερα ολοκληρώνουμε τον πρώτο κύκλο του Νέου μας Συνδυασμού για τα Μέγαρα, Κινέτα και Νέα Πέραμο. Έναν κύκλο που μας έδωσε την ευκαιρία να μπούμε μπροστά στον αγώνα με μοναδικό στόχο το καλύτερο και πιο ανθρώπινο αύριο των πόλεών μας. Εδώ πρέπει να επισημανθεί την αποδοχή που είχε η εμφάνιση του συνδυασμού μας από την ευρύτερη κοινωνία του Δήμου μας. Μια αποδοχή που δεν έχει κομματικά όρια μιας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία μας αγγίζουν όλους. Είτε είμαστε: Σύριζα, ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Κιν.Αλ., ΚΚΕ, Ποτάμι, Αν.Ελ., Ένωση Κεντρώων,

οι λακκούβες και οι κακοτεχνίες στους δρόμους μας είναι για όλους ίδιες,

τα σκορπισμένα σκουπίδια παντού και τα αδέσποτα τριγύρω να επιτίθενται στον κόσμο είναι για όλους ίδια,

ο μαρασμός και η μιζέρια μας αγγίζει όλους,

η ανασφάλεια και εγκληματικότητα που την βιώνουμε καθημερινά μας αγγίξει όλους,

η ανύπαρκτη ελπίδα έχει περιβάλει κυρίως τους νέους και τις νέες που με την πρώτη ευκαιρία εγκαταλείπουν τη περιοχή αγγίζει όλες τις οικογένειες της πόλης.

Εδώ έρχονται τα μεγάλα γιατί κυρίως για την δυναμική γενιά των 20 και 30 ετών.

Γιατί κ. Δήμαρχε κρατάτε τόσο καιρό τα χρήματα στο ταμείο σας και επιτέλους χωρίς κανένα ίχνος ντροπής δεν φτιάχνετε τους δρόμους; Γιατί ίσως δεν οδηγείτε το δικό σας αυτοκίνητο και δεν σας νοιάζει η συντήρηση του;

Γιατί κ. Δήμαρχε και όλο το επιτελείο σας απαξιώσατε την πρώτη σοβαρή προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων που διοργάνωσε με όλα τα επιμελητήρια το 1ο συνέδριο Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού (προβάλλοντας το πανέμορφο κτήμα Κανιάρη) για τα Μέγαρα και την Νέα Πέραμο;

Γιατί κ. Δήμαρχε δεν ασχοληθήκατε έγκαιρα για την σύνταξη του προγράμματος OPEN MALL χάνοντας χρηματοδότηση € 2.000.000 αναβαθμίζοντας το εμπορικό κέντρο της πόλης των Μεγάρων;

Γιατί κ. Δήμαρχε να έρθουν τα σκουπίδια στα Μέγαρα; Έχουμε λίγες κρυφές και ανεξέλεγκτες χωματερές που μας πνίγουν κάθε λίγο όπως η Στίκα εδώ στη γειτονιά μας;

Γιατί κ. Δήμαρχε ποτέ δεν μας είπατε τι τελικά σας είπαν οι Κινέζοι όταν πήγατε να φέρετε αεροδρόμια, λιμάνια, και τουρισμό; Μήπως ξέρατε από τότε για το καλώδιο υπερύψηλης τάσης που θα περάσει μέσα από σπίτια και επιχειρήσεις καταστρέφοντας και την παραλία μας;

Μπορούμε να λέμε δεκάδες Γιατί; Γιατί; Γιατί;

Θα σας πω εγώ γιατί αγαπητέ κ. Δήμαρχε. Γιατί το πρώτο μέλημα σας ήταν από την αρχή να μην χάσετε αυτή την ωραία θέση που πήρατε. Γιατί τελικά και εσείς θέλετε να γίνεται καθεστώς. Γιατί στην πολιτική πρέπει τελικά να βάζουμε του συλλογικό πάνω από το ατομικό. Και γιατί στην ιστορία δεν έμειναν αυτοί που είπαν σε όλα ναι, αλλά αυτοί που τράβηξαν το δύσκολο δρόμο για το καλό του τόπου και των επόμενων γενεών.

Τώρα στο σημερινό χάρτη των υποψηφιοτήτων υπάρχουν και οι «φίλοι σας» που σας στήριξαν με σθένος 4.5 χρόνια και ξαφνικά ένα πρωί ξύπνησαν σε άλλη πόλη που όλα ήταν μίζερα, χάλια και κατεστραμμένα. Νομίζω ότι ο λαός μας δεν έχει κοντή μνήμη αλλά ούτε και κακή κρίση.

Το αύριο είναι το ζητούμενο της αποψινής βραδιάς και όχι το χθες και το προχθές, που δεν μας οδηγεί πουθενά. Γι’ αυτό και όλες οι ανακοινώσεις μας έχουν στόχο να λύσουμε τα χρόνια καθημερνά προβλήματα των πόλεων μας αλλά και να δώσουν όραμα και ελπίδα για το μέλλον.

Ως άνθρωπος της αγοράς επιχειρώντας από πολύ νεαρή ηλικία εντός και εκτός Ελλάδος σας λέω με πλήρη ειλικρίνεια ότι δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα σε κανένα τομέα. Λύσεις υπάρχουν για όλα, αρκεί η διοίκηση να παραμερίσει το πολιτικό κόστος. Ένα κόστος που πάντα φρενάρει τους διοικούντες να πράξουν αυτό που θα ωφελήσει τους πολλούς για χάρη των λίγων ή τον έναν.

Εμείς ο νέος συνδυασμός Όμορφες Πόλεις, ερχόμαστε με τόλμη και ειλικρίνεια να σας κοιτάξουμε στα μάτια, λέγοντα σας όλη την αλήθεια χωρίς να βάζουμε το εγώ, πάνω από το εμείς. Θέλουμε να μείνουμε στον τόπο που γεννηθήκαμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια καμαρώνοντας τους νέους και τις νέες να αναπτύσσονται χωρίς να στερούνται ίσιες ευκαιρίες. Η ευημερία δεν είναι κάτι άυλο, που έρχεται από μόνο του. Είναι μία συνεχής επίπονη προσπάθεια που εμείς οι άνθρωποι της ελεύθερης αγοράς ξέρουμε πολύ καλά διαχειριστούμε.

  1. Άμεση αξιοποίηση και επανασχεδιασμός όλων των δομών του Δήμου με προτεραιότητα την χρήση νέων τεχνολογιών και εξεύρεση πόρων για την ανανέωση όλων των οχημάτων και μηχανημάτων. Πρέπει να αποκτήσει ο Δήμος ένα αξιοπρεπές εργοτάξιο αντάξιο του μεγέθους του!
  2. Άμεση αναζήτηση χώρου για λειτουργία εργοστασίου ανακύκλωσης αλλά και κομποστοποίησης όλων των οργανικών αστικών λυμάτων πέριξ της εταιρίας ΔΕΜ που ήδη γίνεται η επεξεργασία ζωικών λυμάτων. Επίσης άμεση δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση βιοαερίου.
  3. Άμεση αποκατάσταση όλων των φωτιστικών και συσκευών του Δήμου με νέες χαμηλής κατανάλωσης και φιλικά προς το περιβάλλον. Άμεση παρέμβαση σε όλες τις σηματοδοτήσεις και πινακίδες του δήμου και ιδιωτών για να υπάρχει ένα ομοιόμορφο και με προδιαγραφές οπτικό αποτέλεσμα.
  4. Άμεση ολοκλήρωση όλων των έργων που έμειναν στη μέση όπως τα σχέδια πόλεων σε Μέγαρα, Κινέτα, Νέα Πέραμο, αξιοποιώντας πόρους από της Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το Βιομηχανικό Πάρκο στις Άκρες Μεγάρων.
  5. Άμεση πίεση των αρμοδίων υπουργείων για την επιτέλους σύνδεση των πόλεων μας με το δίκτυο φυσικού αερίου μιας και διέρχεται από το Δήμο μας.
  6. Τέλος δεν θα επιτρέψουμε άλλες αναβολές από την κεντρική διοίκηση για την μεταφορά σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας του μεγαλύτερου αγαθού για τον άνθρωπο, του καθαρού, πόσιμου νερού!Ο νέος συνδυασμός Όμορφες Πόλεις με κέφι για πολύ δουλειά και γνώσεις για το σήμερα και το αύριο θα αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τον οργανισμό Δήμο Μεγαρέων βάζοντας τον στην σημερινή πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που πρώτοι από όλους επιθυμούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι – εργαζόμενοι του Δήμου μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button