Κλ. Βαρελάς: «Πρέπει να παταχθούν τώρα οι παραβατικές συμπεριφορές για να μην ξανακλείσει το ΚΥ Μεγάρων»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» με επικεφαλής τον Κλεάνθη Βαρελά, αναφέρεται στο περιστατικό βίας που έλαβε χώρα στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων και ακολούθως αναφέρει:

Δυστυχώς για πολλοστή φορά το Κέντρο Υγείας Μεγάρων δέχθηκε βίαια επίθεση από παραβατική ομάδα Ρομά ξημερώματα της Κυριακής 4 Ιουλίου 2021. Η μοναδική δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή μας επιβάλλεται άμεσα να προφυλαχθεί από όλους μας, μα πάνω απ όλα από την δημοτική διοίκηση, η οποία και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ώστε να μην κλείσει ξανά το Κέντρο Υγείας από την ανασφάλεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι σ αυτό (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό).

Ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, κατά την επίσκεψη του παραμονές της ημέρας που επαναλειτούργησε το Κέντρο Υγείας σε 24ωρη βάση μετά από την πολύμηνη παύση των εφημεριών, είχε καταστήσει σαφές ότι οι παραβατικές συμπεριφορές και οι βανδαλισμοί διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και καθορίζουν τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης.

Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Κλεάνθης Βαρελάς ενημερώθηκε από την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων Κα ‘Ελλη Καρανάσιου για το συμβάν και κατόπιν επικοινώνησε με τον υποδιοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κο Αλεβίζο όπου συζήτησε για τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Η χώρα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο όπου προσπαθεί να ανακάμψει από την σοβαρότερη υγειονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Είναι χρέος της δημοτικής αρχής να προφυλάξει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, το οποίο λειτουργεί και σαν εμβολιαστικό κέντρο, και να φροντίσει στο μέτρο που της αναλογεί να λειτουργεί με ασφάλεια για όλους.

Μαζί με Όραμα

Εκ του γραφείου Τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button