«Πού είναι ο γιατρός;» από τη νέα Δημοτική Θεατρική Ομάδα Νέας Περάμου [βίντεο]

Με μια σύγχρονη «κωμωδία», η νεοσύστατη Δημοτική Θεατρική Ομάδα Νέας Περάμου, με την αρωγή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεγαρών (ΔΗΚΕΔΗΜΕ), συστήνεται στους συμπολίτες μας και υπόσχεται, στο φιλοθεάμον κοινό αναπάντεχο γέλιο, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Το MegaraTv, πήγε στην πρόβα τζενεράλε για να διαπιστώσει «πού είναι ο γιατρός» και κατέγραψε αποκλειστικά πλάνα και δηλώσεις των συντελεστών.

Η παράσταση με τίτλο «Πού είναι ο γιατρός;» σε σκηνοθεσία, διασκευή και πρωτότυπα κείμενα της Ευγενίας Σάλτα, βασίζεται στη θεατρική γαλλική κωμωδία «TOC TOC» του συγγραφέα Laurent Baffie. Το έργο αυτό αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη θεατρική απόπειρα για τη νέα Δημοτική θεατρική Ομάδα της Νέας Περάμου.

Ο νέος θίασος των ερασιτεχνών ηθοποιών, τολμούν σε μια δύσκολη «κωμωδία» και μεταμορφώνουν τους εαυτούς τους σε μια δυναμική καλλιτεχνική γροθιά. Η ομάδα αποκτά θεατρικό παλμό με όρεξη και συνέπεια στις πρόβες. Η ομαδικότητα, ο συντονισμός, οι γρήγορες φράσεις, ο θεατρικός ρυθμός, η κινησιολογία, η μουσική και η διάθεση είναι το αποτέλεσμα και συνάμα τα πρώτα συστατικά για αυτήν την παράσταση. Η Νέα ομάδα υπόσχεται το καλύτερο αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και από το δημιουργικό κλίμα που επικρατεί στις πρόβες.

Οι ηθοποιοί, οι οποίοι απαρτίζουν τη νέα Θεατρική ομάδα, ανήκουν σε ένα ετερόκλητο δυναμικό. Συγκεκριμένα κάποια από τα μέλη έχουν θεατρική εμπειρία με βραβεία θέατρου στο ενεργητικό τους και κάποια άλλα μέλη συναντούν το θεατρικό σανίδι για πρώτη φορά. Με αριστοτεχνικό τρόπο η σύνδεση των νέων μελών έγινε με λεπτότητα και σεβασμό προς το σύνολο.

Η Δημοτική Θεατρική Ομάδα Νέας Περάμου, δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2022 με στόχο την αγάπη για τις τέχνες και τον πολιτισμό, με βασική προϋπόθεση να συνεχίσει θεσμικά τις θεατρικές παραστάσεις για τον Δήμο Μεγαρέων. Να προσφέρει στους πολίτες δράσεις στον πολιτισμό και φυσικά ποιοτικές παραστάσεις.

Πληροφορίες παράστασης
Τοποθεσία: Κέντρο Πολιτισμού «ΠΕΡΑΜΟΣ» (Κύπρου 12, Ν. Περάμου)

Ημερομηνίες παραστάσεων:
24 | 25 | 26 | 31 Μαρτίου, 1 | 2 Απριλίου 2023 (και εμβόλιμη παράσταση στις 29/03).

Ώρα Έναρξης: 21:00

Παραγωγή: ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεγάρων
Κατάλληλη: Άνω των 12 ετών.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Εμπνευστές της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας Νέας Περάμου είναι:
Ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης.
ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Ιωάννης Καλλιπόζης και η Τοπική σύμβουλος Νέας Περάμου και μέλος της θεατρικής ομάδας κ. Ευφροσύνη Τσεγκέλη.

Λίγα λόγια για το έργο:
Πρόκειται για μία εκρηκτική συνύπαρξη χαρακτήρων με ακραία χαρακτηριστικά. Όλοι οι ήρωες πάσχουν από κάποια εμμονική διαταραχή και αποτελούν μοναδικές περιπτώσεις. Η πλοκή του έργου περιστρέφεται γύρω από μία ομάδα ατόμων που πάσχουν από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD). Οι ήρωες του έργου δυσκολεύονται να ζήσουν απαλλαγμένοι από τις εμμονές και τα τικ τους.
Όταν μέσα από διαφορές, αντιθέσεις και διαφωνίες έρχονται σε επαφή με την πραγματικότητα, δηλαδή έξω από τα σύνορα της μέχρι τώρα αποκλίνουσας συμπεριφοράς τους, αντιδρούν, εκπλήσσονται και αδυνατούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Οι ήρωες έχουν ραντεβού με έναν διακεκριμένο, παγκοσμίου φήμης ψυχίατρο, που υπόσχεται να τους βοηθήσει, να γίνουν καλά. Όταν, όμως, φτάσουν στο ιατρείο του, εκείνος λείπει λόγω απρόοπτου γεγονότος και έτσι εκείνοι μένουν όλοι μαζί στο σαλόνι του ιατρείου, να τον περιμένουν.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Γεωργαντζάς Θοδωρής (Αλέξανδρος)
Σύνδρομο Ζιλ ντε λα Τουρέτ
Καρά Βιβή (Βικτώρια)
Μυθομανής |Σύνδρομο Αποθησαύρισης
Καραντώνη Μαρία (Ελισάβετ)
Θρησκευτικές Ιδεοληψίες| Κρίσεις άγχους
Κοντοπούλου Τζένη (Κλεοπάτρα)
Οι ιδεοληψίες της Παθολογικής Αίσθησης Ευθύνης και των Καταναγκασμών Επανελέγχου
Λιώτα Ρούλα (Σιμόν)
Μικροβιοφοβία
Μασσαλής Αθανάσιος (Θανάσης)
Αριθμομανιακός
Παπαδογαμβράκη Πόπη (Ντενίζ)
Γραμματεία
Τσεγκέλη Ευφροσύνη (Βενετία – Μόνικα)
Διχασμένη προσωπικότητα, Ιδεοληψίες Συμμετρίας |Νοητικός μηρυκασμός

Συντελεστές παράστασης:
Σκηνοθεσία | Διασκευή | Πρωτότυπα κείμενα | Σχεδιασμός Σκηνικού| Επιμέλεια μουσικής| Διδασκαλία: Ευγενία Σάλτα
Επιμέλεια Κίνησης: Μαρισία Σπίνου
Ενδυματολόγος: Ομάδα
Ήχος |Σχεδιασμός Φωτισμού: Νίκος Σερτ
Επιμέλεια Αφίσας: Στέφανος Αφρικανός
Φωτογραφία Αφίσας: About Art
Video: genesis360, productions & communication
Φωτογραφίες προβών: Χριστίνα Δεσύλλα
Εκτυπώσεις αφίσες, προγράμματα: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»
Ξυλουργικές κατασκευές Σκηνικού: Σταμάτης Κούρσος
Βοηθός ξυλουργού: Παναγιώτης Πασσαλής
Ελαιοχρωματισμοί Σκηνικού: Θοδωρής Γεωργαντζάς, Σάββας Παπαγρηγοριάδης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button