Εφαρμογή για τις προβλέψεις της ΕΜΥ και την κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς από την Περ. Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην ανάπτυξη εφαρμογής για κινητές συσκευές για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν αλλά και για την κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς που εκτιμάται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ανέπτυξε σχετική πιλοτική εφαρμογή για κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android (κινητά τηλέφωνα, tablet κ.ά.). Με επιστολή του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερωθεί σχετικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η εφαρμογή, η οποία αναπτύχθηκε από υπάλληλο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, έχει ήδη αναρτηθεί στο GooglePlayStore υπό την επωνυμία «CivilAttica»  ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν από όποιον πολίτη επιθυμεί, «κατεβάζοντάς» την σε κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android.

Η εφαρμογή αναπαράγει ως έχει (αυτούσιο) στην ιστοσελίδα των δύο φορέων i) το κείμενο των καθημερινών τακτικών προγνώσεων δύο (2) ημερών της ΕΜΥ (και των έκτακτων όταν υπάρχουν – Δελτία ΕΔΕΚ και ΕΔΕΚΦ) και ii) τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, με ενημέρωση του χρήστη για την προέλευση των πληροφοριών. Περαιτέρω η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη, μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής, να έχει πρόσβαση σε ενημερωτικό υλικό και ανακοινώσεις με οδηγίες αυτοπροστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα, φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές καθώς και να μπορεί να καλέσει (μέσω κινητής τηλεφωνίας) τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης. Οι ενημερώσεις για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες και ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που αναρτάται αφορούν όλη την επικράτεια της χώρας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button