Στη Βουλή υποδέχτηκε τα μέλη της συνέλευσης της ΔΣΟ ο Αθ. Μπούρας

Στη Βουλή υποδέχτηκε τα μέλη της συνέλευσης της ΔΣΟ ο Αθ. Μπούρας

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, η οποία διεξήχθη στην Αθήνα, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, συναντήθηκε με μέλη της Δ.Σ.Ο και ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ.Ο., είχε την ευκαιρία να υποδεχτεί τους Προέδρους και τους Εισηγητές της Συνέλευσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κεντρικό θέμα της Συνέλευσης αποτέλεσε το ζήτημα της αναγνώρισης της αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε την αυτονομία και την ανεξάρτητη φύση του κοινοβουλευτικού θεσμού. Επισήμανε, επίσης, τη συλλογική προσπάθεια διαχείρισης των κοινών προβλημάτων της Δ.Σ.Ο. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε τις πρόσφατες αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου που ήραν τις κυρώσεις, που είχαν επιβάλει σε βάρος Ρώσων και Σουδανών Βουλευτών.

Τα μέλη αφού ολοκλήρωσαν τις συζητήσεις, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της Δ.Σ.Ο.

therealstory-728×90

Σχετικά άρθρα

To megaratv.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.
Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.