Γιάννα Ρήγα: «Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω»

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Μεγαρέων, Γιάννα Ρήγα, απαντά σε προηγούμενη τοποθέτηση του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «Ηρόδωρος» Δήμου Μεγαρέων, Σπύρου Τσιούνη.

«Κάποιοι», οι οποίοι τα… γυρίζουν όπως θέλουν, αναλόγως με το τι τους συμβουλεύουν κάποιοι άλλοι να απαντήσουν, με ύφος επιθετικό, που αποκαλύπτει τον πανικό τους, χωρίς γνώση αλλά και χωρίς ηθική, «μεταφράζουν» τα αποδεικτικά των τραπεζών όπως τους βολεύει και ταυτόχρονα στέλνουν ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη στην ανεργία.

Εξαντλούν κάθε χρονικό περιθώριο μέχρι να λήξει το πρόγραμμα χρηματοδότησης, ώστε να μην μπορούν να εργαστούν σε κάποια άλλη επιχείρηση και έχουν το θράσος να κάνουν «κρύο» χιούμορ καθώς δεν βρίσκουν τίποτα άλλο να πουν για τους τόσους μήνες απραξίας τους. Έχουν την εντύπωση ότι έτσι είναι ο κόσμος γιατί δεν γνωρίζουν άλλον κόσμο εκτός από τον δικό τους.

«Δεν έφταιγεν ο ίδιος. Τόσος ήτανε», που λέει και ο Μ. Αναγνωστάκης. Ψεύδονται συστηματικά, οργανωμένα και με σχέδιο. Ψεύδονται και επιχειρούν να ξεγελάσουν και να παραπλανήσουν, παραμένουν όμως «κοντοπόδαροι»!

Μια εβδομάδα πριν στο άλλο νομικό πρόσωπο του Δήμου μας μετέτρεψαν σε αορίστου χρόνου σύμβαση ενός ατόμου ΑΜΕΑ που είχε προσληφθεί με το ίδιο πρόγραμμα. Όπως φαίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ίσχυσε το «και εμείς ψήφους θέλουμε αλλά δεν έχουμε χρήματα για να σας κρατήσουμε».

Έχει έρθει η ώρα να γίνει κατανοητό πως ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και οι λαϊκίστικες θεωρίες σε κάθε περίπτωση δεν μακροημερεύουν, όπως ακριβώς και αυτοί που τις πρεσβεύουν. Αργά ή γρήγορα οι πολίτες αφυπνίζονται και «στέλνουν σπίτι τους» αυτούς που συστηματικά τους τάιζαν σανό και αντί να βελτιώσουν τη ζωή τους, όπως τους είχαν υποσχεθεί, την έκαναν τελικώς ακόμη χειρότερη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button