Σταμούλης προς Κικίλια: «Ενισχύστε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων με γιατρούς»

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ζητεί με έγγραφό του στον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων με γιατρούς, όπως ενημερώνει με δελτίο τύπου το γραφείο επικοινωνίας του δήμου:

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, με έγγραφό του (Αριθμ.Πρωτ:20171/23.11.2020) προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, το οποίο κοινοποίησε στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό και στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων επισημαίνει ότι η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων εξακολουθεί να είναι προβληματική κι ελλοχεύει ο κίνδυνος να σταματήσουν οι εφημερίες και ζητεί να γίνει άμεσα ότι πρέπει προκειμένου να ενισχυθεί με Ιατρικό προσωπικό. Στο πιο πάνω έγγραφο ο κ. Σταμούλης αναφέρει:

« Κύριε Υπουργέ,
Σας γνωρίζουμε, ότι το Κ.Υ Μεγάρων λειτουργεί με πολλά προβλήματα, εκ των οποίων το κυριότερο και πλέον καθοριστικό είναι η έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, να λειτουργεί με ωράριο πενθήμερης εργασίας, δηλαδή χωρίς εφημερίες και κλειστό το Σαββατοκύριακο με ολέθριες συνέπειες για τα επείγοντα περιστατικά υγείας των πολιτών του Δήμου μας.

Μετά από πολλές προσπάθειες και την δική σας παρέμβαση έγινε κατορθωτό, να λειτουργεί με εφημερίες, αλλά όχι όμως και τις ημέρες που το Θριάσιο νοσοκομείο εφημερεύει.

Η τωρινή λειτουργία του Κ.Υ εξακολουθεί να είναι προβληματική και ελλοχεύει ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να σταματήσουν οι εφημερίες, παρά τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ, για να το στελεχώσει με ιατρικό προσωπικό και τούτο λόγω της μεγάλης απροθυμίας ιατρών να υποβάλουν αίτηση πρόσληψης, όταν γίνεται προκήρυξη θέσεων ιατρών στο Κ.Υ Μεγάρων. Η απροθυμία αυτή εστιάζεται κυρίως στο γεγονός, ότι θα λαμβάνουν λίγα μόρια, όταν θα εργάζονται σε αυτό το Κ.Υ.

Από τα παραπάνω προκύπτει η μεγάλη ανάγκη, να υπαχθεί το Κ.Υ Μεγάρων στην κατηγορία, όπου οι υπηρετούντες σ’ αυτό γιατροί θα λαμβάνουν περισσότερα μόρια, προκειμένου να το προτιμήσουν, όταν γίνει η σχετική προκήρυξη για προσλήψεις γιατρών.

Με την βεβαιότητα, ότι και αυτή τη φορά θα εγκύψετε με ενδιαφέρον στο μεγάλο πρόβλημα, που αφορά στην υγεία των πολιτών του Δήμου Μεγαρέων και θα δώσετε λύση στο πρόβλημα μοριοδότησης των ιατρών, που υπηρετούν στο Κ.Υ Μεγάρων, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button