Συμπεράσματα σύσκεψης για την ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων επαναλειτουργεί όπως είναι πλέον γνωστό, από την περασμένη Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, κανονικά επί 24ώρου βάσεως, όπως ανακοινώθηκε με επιτόπια επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Μεγάρων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για να ληφθούν μέτρα, που θα συμβάλλουν στην λύση του πολύ σοβαρού προβλήματος της φυσικής ασφάλειας των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, το οποίο επηρεάζει καθοριστικά την καλή και συνεχή λειτουργία του.

Στη σύσκεψη αυτή, που έλαβε χώρα υπό την προεδρία του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη και διήρκεσε μιάμιση ώρα, συμμετείχαν ο Υποδιοικητής της 2ης Υ.Π.Ε κ. Αλεβίζος Περικλής, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος κ. Δασκαλάκης Εμμανουήλ, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων κ. Κουμιώτης Θεοχάρης, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας, εκπρόσωποι του Συλλόγου «Άγιος Χριστόφορος» και της Ομοσπονδίας Ρομά και οι Βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας και Ευάγγελης Λιάκος.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Καράμπελας, οι Αντιδήμαρχοι Ιερόθεος Πολυχρόνης, Κώστας Φυλακτός, Σταύρος Φωτίου και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Γιάννης Καλλιπόζης.

Έγινε από όλους κατανοητό ότι το Κέντρο Υγείας πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και το προσωπικό να εργάζεται και να προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσα σε ασφαλές περιβάλλον.

Το πρόβλημα είναι η έλλειψη ιατρών και κάποια περιστατικά παραβατικότητας από Ρομά.

Υστερα από την ανταλλαγή απόψεων όλοι κατέληξαν ότι η πολιτεία θα συνεχίσει τις ενέργειες για την πλήρη στελέχωση του Κ.Υ. με ιατρικό προσωπικό, ο Δήμος θα συνεχίσει ποικιλοτρόπως να στηρίζει την πλήρη λειτουργία του Κ.Υ και να συμπαρίσταται στις προσπάθειες της Διευθύντριας και όλων των εργαζομένων και εκ μέρους των Ρομά υπήρξε η δέσμευση για να ενημερωθούν όλοι οι τσιγγάνοι της περιοχής να συμπεριφέρονται κανονικά για να μην υπάρξουν στο εξής παραβατικά περιστατικά εκ μέρους των και τα τυχόν περιστατικά, που θα προκύψουν στο μέλλον θα αντιμετωπίζονται αναλόγως και σύμφωνα με το Νόμο, η δε Αστυνομία θα φροντίσει ώστε με συνεχείς παρεμβάσεις της να τηρείται η τάξη.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε: «Το θέμα είναι σοβαρό, μας απασχολεί ιδιαίτερα και μας προβληματίζει, χρειάζονται από όλους ενέργειες, συνεχείς προσπάθειες και παρακολούθηση έτσι ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα με στόχο να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας κανονικά επί 24ώρου βάσεως, να υπάρχουν γιατροί και το προσωπικό να αισθάνεται ασφάλεια στον εργασιακό χώρο, νύχτα μέρα.»


Παρόμοια άρθρα

Back to top button