Συνάντηση του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, με τον Πρέσβη της Κίνας κ. Zou Xiaoli

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zou Xiaoli, είχε ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, την Τετάρτη 8 Απριλίου, 2015, μετά από πρόσκληση του Κινέζου αξιωματούχου.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Ελευσίνας κ. Γ. Τσουκαλάς, Ασπροπύργου κ. Ν. Μελετίου και Περάματος κ. Γ. Λαγουδάκος.

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα,  συζητήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα όπως το εμπόριο, η βιομηχανία, τα logistics, ο τουρισμός, οι πολιτισμικές δραστηριότητες, οι αδελφοποιήσεις κ. ά., η υλοποίηση των οποίων θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και θα προσκομίσει σημαντικά οικονομικά οφέλη στους κατοίκους του Δήμου μας.

 

Μετά την λήξη της συνάντησης, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε ότι, ήδη τέθηκαν τα θεμέλια ειλικρινούς φιλίας και συνεργασίας με τους Κινέζους αξιωματούχους και ιδιαίτερα με τον Πρέσβη κ. Zou Xiaoli, ο οποίος εξεδήλωσε την πρόθεση να προσκαλέσει τους Έλληνες Δημάρχους στην οικία του, το αμέσως προσεχές διάστημα, για περαιτέρω συζητήσεις και διερεύνηση των συνθηκών επωφελούς συνεργασίας.

 

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πάρα πολύ σημαντική για την μελλοντική πορεία και ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Μεγαρέων, αφού η Κίνα είναι η ανερχόμενη παγκόσμια οικονομική δύναμη, η οποία επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην χώρα μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button