Σ. Κουντεμάνης: «Ώρα για δράση»

Ο τοπικός σύμβουλος Μεγάρων του δημοτικού συνδυασμού ΤΩΡΑ Σπύρος Κουντεμάνης, με επιστολή του θέτει προτάσεις πρωτοβουλιών σε σχέση με την πανδημία και το ρόλο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών αναφέροντας:

Αφορμή για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτέλεσαν, αφενός ένα εξαιρετικό άρθρο της Κας Βιβιάννας Κόμπουλη, Κλινικής Ψυχολόγου MSc. – Ψυχοθεραπεύτριας, στη «Ενημέρωση» και αφετέρου μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή στο «Megara Tv», με καλεσμένους Βουλευτές, τον Αντινομάρχη, τον Δήμαρχο, τον Προέδρο του ΔΣ, επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικούς Συμβούλους, εκπρόσωπο του Επαγγελματικού Επιμελητήριου και ιατρούς.

Μέσα από το άρθρο αλλά και από τις τοποθετήσεις των περισσοτέρων καλεσμένων της εκπομπής, διέκρινα την ανάγκη που υπάρχει προκειμένου να καλύψουμε ένα κενό σωστής ενημέρωσης – κατανόησης βασικών και απλών, καθημερινών ενεργειών που καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε, ως πολίτες, για να συμβάλουμε τόσο στην ανάσχεση της επέλασης της πανδημίας του Covid-19, όσο και καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των εμπλεκομένων (κρουσμάτων, ασθενών, οικογένειες ασθενών, στενές επαφές κρουσμάτων, κτλ.).

Υπάρχει μια πληθώρα μηνυμάτων για τον ιό, που λαμβάνουμε καθημερινά από πολλές πηγές, αλλά νομίζω ότι, σε σχέση με την ενημέρωση των πολιτών, τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετό.

Πιστεύω ότι η συμβολή, σε αυτόν τον τομέα, των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου μας μπορεί να είναι καταλυτική. Εάν δούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν έναν «οργανισμό» το μικρότερο «κύτταρο» του είναι οι Δημοτικές Κοινότητες.

Οι μεγαλύτερες δομές (Δήμοι, Περιφέρειες) έχουν αρκετές αρμοδιότητες και ευθύνες σε σχέση με την διαχείριση της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε. Νομίζω ότι εμείς, ως Δημοτικές Κοινότητες, μπορούμε να συμβάλουμε παίζοντας έναν καθοριστικό ρόλο στον τομέα της συνεχούς, σοβαρής και άμεσης ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πρόληψης, μέτρων ατομικής υγιεινής και αποφυγής συγχρωτισμού, ειδικά ενόψει του σταδιακού ανοίγματος των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Επίσης η ενημέρωση για την αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων μας στο πρόγραμμα εμβολιασμού, που θα αρχίσει σε λίγο καιρό, πρέπει να αποτελέσει κυρίαρχο στόχο μια τέτοιας ενημέρωσης.

Είναι λοιπόν αναγκαίο, κατά την άποψή μου, να οργανώσουμε, από κοινού και τα τρία Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, δράσεις ενημέρωσης του κοινού στο πεδίο.

Νομίζω ότι η εξειδίκευση των δράσεων και η άμεση πραγματοποίησή τους πρέπει να αποτελέσει την νούμερο ένα προτεραιότητα για τα μέλη των Συμβουλίων των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, πήρα την πρωτοβουλία και έστειλα e-mail (πρόσκληση) στους/στις Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Μεγαρέων, Νέας Περάμου και Κινέτας προκειμένου να προγραμματίσουμε άμεσα και να υλοποιήσουμε έναν κοινό σχέδιο δράσεων με στόχο την ορθή και άμεση ενημέρωση των συμπολιτών μας.

ΥΓ.: Ας μην ξεχάσουμε ότι σήμερα, 3 Δεκεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και ας ακούσουμε προσεκτικά αυτό που μας λένε, «Μπορώ να προσφέρω ό,τι κι εσύ, φτάνει να μου δώσεις τα εφόδια και την ευκαιρία…».

ΚΟΥΝΤΕΜΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Μεγαρέων
Δημοτικού Συνδυασμού ΤΩΡΑ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button