Σπ. Κουντεμάνης: «Εκτός πολιτικής νομιμότητας ο «Διοικητής» κ. Σταμούλης»

Επιστολή του Συμβούλου Δημοτικής Κοινότητας Μεγαρέων του συνδυασμού «Τώρα», Σπύρου Κουντεμάνη:

Η προσφώνηση «Διοικητής» είναι απολύτως συνειδητή και δεν την χρησιμοποιώ για λογούς εντυπωσιασμού. 

Δήμαρχος είναι αυτός που τον έχει τιμήσει, με την εμπιστοσύνη του, ο λαός για να εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Διοικητής» είναι αυτός που, αυταρχικά, γραφεί στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αποφάσεις του κορυφαίου συλλογικού οργάνου διοίκησης του Δήμου – του Δημοτικού Συμβουλίου – και κάνει ότι θέλει αυτός.

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 ο κ. Σταμούλης υπογράφει ακόμα μια πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 10 Αυγούστου 2020.

Όπως είναι απολύτως φυσικό ,όλοι περιμέναμε ότι ένα από τα θέματα, αν όχι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, που θα συμπεριλαμβανόταν στην πρόσκληση, θα ήταν το θέμα της ανάθεσης της προσφυγής στο ΣτΕ για το ζήτημα της διέλευσης του Αγωγού Υπερυψηλής Τάσης.

Και όμως για μια ακόμα φορά ο κ. Σταμούλης δεν θέτει στην Οικονομική Επιτροπή το θέμα της ανάθεσης της υπόθεσης στο δικηγορικό γραφείο της κ. Χαροκόπου.

Να θυμίσω:

  • Στις 7 Ιουλίου το ΔΣ αποφασίζει την ανάθεση, σε έμπειρο νομικό γραφείο, της προσφυγής στο ΣτΕ κατά της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντολογικών Όρων (ΑΕΠΟ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος για το θέμα της της διέλευσης του Αγωγού Υπερυψηλής Τάσης.
  • Στις 16 Ιουλίου ο κ. Σταμούλης λαμβάνει ενημερωτικό σημείωμα από το, εγνωσμένου κύρους, γραφείο της κ. Χαροκόπου. Εκεί αναφέρονται όλες οι ενεργείς που πρέπει να κάνει ο Δήμος προκειμένου να συνταχθεί η προσφυγή και να κατατεθεί εγκαίρως. Η πρώτη ενέργεια, που έπρεπε να κάνει ο Δήμος, είναι η ανάθεση της υπόθεσης με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, δυνάμει των διατάξεων της περ. ιθ΄ της παρ. 1 του άρθρου 72 του ν. 3852/2010.
  • Στις 21 Ιουλίου συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή και το θέμα της ανάθεσης δεν υπάρχει πουθενά. Ακολουθεί το επικοινωνιακό σόου του κ. Σταμούλη και το κατάπτυστο και ψευδές δελτίο τύπου του Δήμου.
  • Στις 4 Αυγούστου συνεδριάζει, εκ νέου, η Οικονομική Επιτροπή και ο κ. Σταμούλης αρνείται και πάλι να συμπεριλάβει το θέμα.
  • Η Αντιπολίτευση φέρνει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 5 Αυγούστου και, παρόλες τις προσπαθείς του κ. Σταμούλη και των κ.κ. Φωτίου και Πολυχρόνη, το θέμα της ανάθεσης της προσφυγής στο γραφείο της κ. Χαροκόπου ψηφίζεται.
  • Στις 6 Αυγούστου ο κ. Σταμούλης υπογράφει πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 10 Αυγούστου. Και πάλι δεν συμπεριλαμβάνει το θέμα στην πρόσκληση.

Δεν ξέρω εάν αυτό συνιστά παράβαση καθήκοντος, από την πλευρά του κ. Σταμούλη, αλλά σίγουρα έχουμε να κάνουμε με μια, διοικητική αντίληψή, αντιδημοκρατική και εξωθεσμική, για να μην την χαρακτηρίσω καθεστωτική.

Διάβασα, πρόσφατα, μια επιστολή του κ. Γ. Μιχάλαρου στον τοπικό Τύπο.

Ο σεβασμός μου για το πρόσωπο του είναι απεριόριστος. Νομίζω ότι η συμμετοχή του στην πολιτική ζωή του τόπου μας ήταν υποδειγματική και τίμησε την θέση του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο λίγοι.

Αναρωτιέμαι πώς θα χαρακτήριζε έναν Δήμαρχο που δε σέβεται την απόφαση του ΔΣ και αλλάζει, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, την θέση του Δήμου σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Αναρωτιέμαι πώς θα χαρακτήριζε έναν Δήμαρχο που διαπραγματεύεται, εν κρυπτώ, με το ΑΔΜΗΕ αντισταθμιστικά ανταλλάγματα πριν εξαντλήσει τα νομικά μέσα για να προστατεύσει τον Δήμο από ένα, τουλάχιστον, αντιαναπτυξιακό έργο.

Αναρωτιέμαι πώς θα χαρακτήριζε έναν Δήμαρχο που δεν επιτελεί το καθήκον του, που δεν είναι άλλο από την υλοποίηση των αποφάσεων του ΔΣ.

Αναρωτιέμαι πώς θα χαρακτήριζε ο έναν Δήμαρχο που προσπαθεί να διοικήσει τον Δήμο με την, μετά τις εκλογές, δοτή εξουσία της Οικονομικής Επιτροπής, καταλύοντας κάθε μορφή δημοκρατικής διοίκησης.

Τα ερωτήματά μου είναι ρητορικά. Ο απεριόριστος σεβασμός μου στο πρόσωπο του δεν θα μου επέτρεπε να τον φέρω σε τόσο δύσκολη θέση. Δεν θα μου επέτρεπε να τον αναγκάσω να βάλει στην μια μεριά της ζυγαριάς την αποδεδειγμένη δημοκρατική του συνείδηση, και στην άλλη την φιλία -και κουμπαριά- με έναν Δήμαρχο που λειτουργεί αντιδημοκρατικά, εξωθεσμικά και χωρίς ίχνος πολιτικής και κοινωνικής συνείδησης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button