Κοπή πίτας Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέττας και απολογισμός προέδρου Ε. Δαλάκα

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 η Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέττας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο Πολιτιστικό Κέντρο Κινέττας. Ήταν μια μέρα γιορτής την οποία τίμησαν με την
παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής κ. Ι. Βασιλείου, οι βουλευτές Αττικής κ.κ. Γ. Πάντζας, Γ. Βλάχος, Αθ. Μπούρας, Β. Οικονόμου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο τέως Δήμαρχος κ. Ι. Μαρινάκης, η τέως Αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακή σύμβουλος κα Στ. Δήμου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ. Αν. Χοροζάνης και Ι. Μιχάλαρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ι. Κολλάτας, Κ. Δρυμούσης, Γ. Σωτηρίου, Μ. Λέλης, ο πρόεδρος του βιοτεχνικού επιμελητηρίου κ. Αν. Μιχάλαρος, ο υποπυραγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μεγάρων κ. Κορδαλής εκπρόσωπος του ΣΕΔ, ο πρόεδρος και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Αγ. Θεοδώρων, οι πρόεδροι των συλλόγων της Κινέττας και πολλοί κάτοικοι που ήρθαν να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα της περιοχής και να ανταλλάξουν ευχές για την νέα χρονιά. Η φετινή τελετή όμως είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της αναγγελίας της απόφασης του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Ευαγ. Δαλάκα να μη διεκδικήσει την προεδρία της Ομοσπονδίας στις προσεχείς εκλογές.

Μέσα από ένα απολογισμό των τριών θητειών της προεδρίας του (πεντέμισι χρόνια), συνοπτικά, ο κ. Δαλάκας εξέθεσε τις ποικίλες δράσεις της Ομοσπονδίας σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής της Κινέττας και τις συνεχείς προσπάθειές του για την ανάδειξη και επίλυση των σημαντικών προβλημάτων της. Ξεκινώντας με την δημιουργία, τον εξοπλισμό και την εγκαινίαση του Πολιτιστικού Κέντρου Κινέττας τον Φεβρουάριο του 2015, με την εισήγησή του για δημιουργία και την στήριξή του στη Λέσχη Ανάγνωσης Κινέττας και στην Κινηματογραφική Λέσχη Κινέττας, συνέχισε με την οργάνωση και εξυπηρέτηση του ιατρείου της Κινέττας όπου εθελοντές ιατροί δέχονται δωρεάν επισκέψεις και συνταγογραφούν για περίπου 150 κατοίκους μηνιαίως καθώς και τις ιατρικές ημερίδες που οργανώθηκαν.

Θύμισε την προσπάθειά του για την υλοποίηση της έκθεσης αγροτικών και εμπορικών προϊόντων στην παραλία του Σκίρωνα με 35 περίπτερα, επί Δημαρχίας κ. Μαρινάκη. Τους
αγώνες του για την υδροδότηση της περιοχής, την απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών, την αφύπνιση των υπευθύνων για την αυξημένη εγκληματικότητα της Κινέττας, την υποβολή του σχεδίου καθαριότητας στο Δήμο, τις προσπάθειές του για εξομοίωση των τελών που πληρώνουν οι κάτοικοι της Κινέττας με αυτά που πληρώνουν οι κάτοικοι των Μεγάρων και της Ν. Περάμου, για την εξομοίωση του εισιτηρίου του προαστιακού της Κινέττας με αυτής των Μεγάρων και την έκδοση κάρτας εντοπιότητας για τα πλευρικά διόδια, τις προτάσεις του για διορθώσεις επί του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Μεγάρων που σχετίζονται με την Κινέττα, τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν για την αποτροπή δημιουργίας ορυχείων βωξίτη. Και τελείωσε με την ευχή το 2018 να είναι η χρονιά υλοποίησης ενός διπλού μεγάλου στόχου του, για τον οποίο προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια. Την δημιουργία ενός πολυδύναμου κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών και την ίδρυση του 1 ου δημοτικού σχολείου Κινέττας.

Όπως είπε: «Αρκετά πράγματα πραγματοποιήθηκαν και σίγουρα αν είχαμε περισσότερη βοήθεια θα κάναμε κι άλλα. Αλλά όμως κι όσα δεν έγιναν, θέμα χρόνου είναι να δρομολογηθούν καθώς εμείς κάναμε την σπορά. Καταφέραμε να αφυπνίσουμε τους πολίτες και τους αρμόδιους και να αναδείξουμε όσο πιο έντονα μπορούσαμε τα πολλά προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της περιοχής μας. Φέτος ο κύκλος αυτής της διαδρομής κλείνει και αποχωρώ από την προεδρία της Ομοσπονδίας. Πάντα όμως θα την στηρίζω και δεν θα σταματήσω να παρέχω την εθελοντική μου δράση».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button