Αγγ. Μακρυγιάννης: «Δώστε στην περιφέρεια – Νέα Πέραμο, Κινέτα, Αλεποχώρι – αυτό που τους αξίζει»

Επιστολή - άρθρο του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις»

Κάθε χρόνο βλέπουμε την περιφέρεια του Δήμου μας να χειροτερεύει όλο και περισσότερο αντί να λύνονται τα χρόνια προβλήματα. Μπορείτε να πείτε ότι πιθανόν να ευθύνονται οι τεράστιες φυσικές και μη καταστροφές που σημειώθηκαν, πρωτόγνωρες για την περιοχή μας, τα τελευταία χρόνια. Φωτιές, πλημμύρες και όχι μία φορά αλλά πολλές και σε διαφορετικές περιοχές.

Όμως εδώ θα αναφερθούμε στην καθημερινότητα της περιφέρειας του Δήμου μας, η οποία τελικά δεν διαφέρει και πολύ από την καθημερινότητα του κεντρικού τομέα της πόλης των Μεγάρων.
Νέα Πέραμος, Αλεποχώρι, Κινέτα και όλες οι υπόλοιπες περιοχές γύρω μας βιώνουν αυτό που είχαμε πάντοτε ως διοίκηση, την απαξίωση. Με εξαίρεση πάντα τις προεκλογικές περιόδους που με έναν μαγικό τρόπο μπορούμε να τα κάνουμε όλα στην ώρα τους.

Αγαπητοί συνδημότες, εάν επιθυμούμε να έχουμε και στο μέλλον έναν μεγάλο και δυνατό Δήμο θα πρέπει από σήμερα να δώσουμε την απαιτούμενη προσοχή και να ασχοληθούμε σοβαρά με τα τεράστια προβλήματα της περιφέρειας μας.

Πρώτον η καθαριότητα είναι σε τριτοκοσμικό επίπεδο, όταν η εικόνα που έχουμε δεν έχει καμία σχέση με τις προσδοκίες μας. Αγαπητοί κ.κ. της διοίκησης εδώ σίγουρα δεν ανταποκρινόμαστε στην εποχή μας. Ζητήστε άμεσα την βοήθεια ειδικών και ας αντιγράψουμε καλές τακτικές άλλων δήμων που τα καταφέρνουν καλύτερα από εμάς. Δεκάδες μίνι χωματερές και ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς κανέναν έλεγχο, αφού πρώτα ο Δήμος παρανομεί.

Δεύτερον οδοποιία, η πόλη σταμάτησε στην εποχή των αειμνήστων Γιώργου Καστάνη & Νίκου Ανδρουλάκη. Ούτε να συντηρήσουμε το υπάρχων δίκτυο δεν μπορούμε! Ούτε να ολοκληρώσουμε τα σχέδια πόλεως που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Πολλά σημεία είναι άκρως επικίνδυνα με αποτέλεσμα πολλών τροχαίων ατυχημάτων. Θα παραλαλούσαμε ιδιαιτέρως και τον αντιπεριφερειάρχη μας κ. Ελευθέριο Κοσμόπουλο να παρέμβει κυρίως στις πληγείσες περιοχές.

Τρίτον δημοτικός φωτισμός. Μόνο σαν πόλη του φωτός δεν μπορούμε να χαρακτηριστούμε παρά την λαμπρή ιστορία του τόπου μας. Πραγματικά το ημίφως επικρατεί στο 90% των δημοτικών χώρων της περιφέρειας μας. Από την άλλη πλευρά βλέπουμε παντελής απουσία φωτισμού σε πολύ επικίνδυνους κόμβους ιδίως με τις νέες ρυθμίσεις στους παράλληλους της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. Που βρίσκεται το μεγαλόπνοο πρόγραμμα που καταθέσατε προεκλογικά αλλαγής φωτιστικών του δήμου μας με σύγχρονα φωτιστικά LED;

Τέταρτον σχέδια πόλεων και υποδομές στην αναμενόμενη έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τον δήμο μας. Από την στιγμή που η διοίκηση του Δήμου γνωρίζει καλά το σχέδιο θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για τα τοπικά ρυμοτομικά σχέδια αλλά και για τις ελλείψεις σε υποδομές και κοινωνικά αγαθά. Δυστυχώς δεν κατοικούμε σε μια χώρα που όλα αυτά τρέχουν σε έναν κεντρικό σχεδιασμό αλλά πρέπει να τα τρέχουμε μόνοι μας και να τα διεκδικούμε με σθένος από την κεντρική κυβέρνηση. Όποιος έχει μελέτες ώριμες παίρνει χρήματα από τα χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, μιας και είναι ο μόνος τρόπος για να διεκδικήσει έργα ο Δήμος μας.

Πέμπτον ασφάλεια. Ένα από τα κυριότερα αγαθά μιας σύγχρονης κοινωνίας που δυστυχώς σήμερα ο Δήμος μας δεν βρίσκεται σε καλή θέση. Η υποστελέχωση των δομών ασφαλείας και συγχρόνως η απουσία δομών από τις περιφερειακές ενότητες δίνουν μεγάλο χώρο στους παραβατικούς να δρουν αλόγιστα.

Πιστεύουμε, ότι πρέπει να δώσουμε για αρχή στη Νέα Πέραμο τις υπηρεσίες και τα μηχανήματα που της ανήκουν και εάν χρειαστούν να έρθουν δανεικά στην πόλη των Μεγάρων, καλοδεχούμενα. Πρέπει να επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας χωρίς να τους διαχωρίζουμε σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία. Όλοι οι δημότες πρέπει να απολαμβάνουν ίδιες υπηρεσίες και παροχές από την δημοτική αρχή.

Σας ευχαριστώ, ο επικεφαλής του συνδυασμού,
Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button