Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στoν Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει δρομολογηθεί προληπτική εκκένωση κατοικημένης περιοχής.
Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 21:45 σε χορτολιβαδική έκταση και σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν σπίτια στον οικισμό Μπαφάνι.

Αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 28 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα και μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, έχει μεταβεί στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας για να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Δυστυχώς λόγω της νύχτας είναι αδύνατη η συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Αρνητικό επίσης ότι στην περιοχή πνέει ισχυρός άνεμος παράγοντας ο οποίος καθιστά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς αρκετά δύσκολη. Αναφέρθηκε από την Πυροσβεστική ότι δρομολογήθηκε η προληπτική εκκένωση του οικισμού της Αγίας Σωτήρας. Εξάλλου εδώ και αρκετή ώρα υπάρχει η πληροφορία ότι διακόπηκε η κυκλοφορία προς Πίσια και Σχίνο και ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης του Σχίνου.

Επίσης πληροφορούμεθα ότι στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου υπάρχει έντονη νέφωση από τον καπνό που θολώνει την ατμόσφαιρα και όπως πολύ εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κανείς και μέσα στην πόλη των Μεγάρων μυρίζει αρκετά έντονα καπνός.

Νεότερες πληροφορίες μας μεταφέρουν ότι περιπολικά της Τροχαίας είναι κατά μήκος της Μεγάρων – Αλεποχωρίου και στην είσοδο του χωριού του Αλεποχωρίου σταματούν κάθε όχημα απαγορεύοντας τη διέλευση. Επίσης μπλόκο έχουν και στο σημείο του camping όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Ανταπόκριση αυτήν την ώρα (1:20πμ) από τον Αλέξανδρο Αραπέτσικα στο σημείο του Αλεποχωρίου όπου δυνάμεις της Αστυνομίας επιτηρούν, στο βίντεο που ακολουθεί:

Αλεποχωρι – φωτιά Σχίνος from Genesis360 on Vimeo.

Παρουσία της Αστυνομίας και στα τελευταία σπίτια πριν τον Σχίνο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button