Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στις Κεχριές Κορινθίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση νότια από την κοινότητα Κεχριές Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά σε στρατόπεδο της περιοχής και κατευθύνεται προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης. Η υπηρεσία προχώρησε σε εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Siemens.

Στο έργο κατάσβεσης του μεγάλου μετώπου συμμετέχουν 77 άνδρες με 26 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος συνδράμουν 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες, μηχανήματα έργου ΟΤΑ και εθελοντές.

Επί τόπου ο Αρχηγός ΠΣ Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Μεταβαίνουν εσπευσμένα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο Κλαδάρχης Επιχειρήσεων ΠΣ Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας.

Έκτακτη ανακοίνωση: Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας, επί της Ε.Ο. Ισθμού – Αρχαίας Επιδαύρου, από το ύψος του κόμβου Επιδαύρου προς Επίδαυρο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button