Πρώτη ομιλία Γ. Κώτσηρα στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της κοινοβουλευτικής του θητείας ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας, συμμετείχε ενεργά με παρεμβάσεις στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος, καθώς και το πολυνομοσχέδιο για την ψηφιακή διακυβέρνηση, την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ και το Πανεπιστημιακό Άσυλο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του Νομοσχεδίου για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση στην Ολομέλεια της Βουλής, πραγματοποίησε την πρώτη του κοινοβουλευτική ομιλία, στην οποία τόνισε το κοινωνικό πρόσημο των διατάξεων που ήρθαν προς ψήφιση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ο κ. Κώτσηρας επεσήμανε πως η δυνατότητα διαμόρφωσης πλειοψηφιών διασφαλίζει την ομαλότερη και αποδοτικότερη λειτουργία των ΟΤΑ και απλοποιεί έτσι την καθημερινότητα του πολίτη. Όπως ακριβώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δημοσίου, με την ταχύτερη έκδοση συντάξεων και την διανομή φαρμάκων σε χρονίως πάσχοντες που έρχεται να επιλύσει χρόνιες παθογένειες του δημοσίου τομέα.

Ο Βουλευτής έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στην σπουδαιότητα αποκατάστασης της έννομης τάξης στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Η κατάργηση του υφιστάμενου και κακώς εννοούμενου πανεπιστημιακού ασύλου και συνεπώς η αποκατάσταση της πραγματικής λειτουργίας του, ως ασύλου των ιδεών, της διδασκαλίας και της έρευνας, έρχεται να προστατεύσει ουσιαστικά την αληθινά ελεύθερη έκφραση του λόγου». Τέλος, επεσήμανε ότι η αστυνομία και οι αρχές μόνον αν υπάρχει παραβατική συμπεριφορά στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, προβλεπόμενη και τιμωρούμενη από την υφιστάμενη νομοθεσία, θα μπορούν να παρεμβαίνουν, με απόλυτο σεβασμό στην ακαδημαϊκή ελευθερία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, για να προστατεύσουν την έννομη τάξη, τους διδάσκοντες, τους διδασκομένους και τους εργαζομένους σ’ αυτό.

Ο Βουλευτής κ. Κώτσηρας έχει επανειλημμένως δεσμευτεί ότι θα βρίσκεται δίπλα στους πολίτες της Δυτικής Αττικής, οι οποίοι του έδωσαν την εντολή εκπροσώπησής τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με ενεργή και ουσιαστική παρουσία στα κοινοβουλευτικά δρώμενα, καθώς και με διαρκείς επαφές με θεσμικούς παράγοντες, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του για ένα καλύτερο αύριο στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button