Προτάσεις συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις» για την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας

Εισηγείται ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Χρήστος Γκίνης

Ο δημοτικός συνδυασμός δήμου Μεγάρων – Νέας Περάμου – Κινέτα «Όμορφες Πόλεις» με δελτίο τύπου αναφέρει τις εισηγητικές προτάσεις του συμβούλου του Χρήστου Γκίνη, οι οποίες αφορούν στην πανδημία και ετέθησαν ως θέματα προ ημερήσιας για το δημοτικό συμβούλιο στις 2/03/2021 προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον δήμαρχο Μεγαρέων και τα μέλη του.

– Να ζητηθεί να γίνουν rapid test και προγραμματισμός για πλήρη ενημέρωση και μαζικό εμβολιασμός του πληθυσμού των Ρομά της περιοχής μας ανεξαρτήτως ηλικίας.
Είναι απαραίτητο αφού είναι γνωστό ότι οι Ρομά της περιοχής κυκλοφορούν, συχνά χωρίς να λαμβάνουν συνήθως μέτρα προσωπικής προστασίας. Ο εμβολιασμός τους κρίνεται ότι θα βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας.

– Επειδή είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που αμφισβητεί την ανάγκη του εμβολιασμού, προτείνεται να αναληφθεί από τον δήμο εκστρατεία ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού με φυλλάδιο πόρτα – πόρτα (λογαριασμό ύδρευσης) λόγω ότι δεν έχουν όλοι πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Στην εκστρατεία θα ήταν πολύ σημαντικό να λάβουν μέρος οι γιατροί της πόλης σε ένα βίντεο που θα παίζει σε όλα τα social media και ηλεκτρονικές σελίδες ενημέρωσης του δήμου μου.

Η επόμενη μέρα μετά τα περιοριστικά μέτρα.
Είναι γνωστό ότι ο κλάδος της εστίασης έχει δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα από τα μέτρα προστασίας.
Γι αυτό προτείνεται:

– Η απαλλαγή των επαγγελματιών της εστίασης από τα δημοτικά τέλη έως το τέλος του 2021. Έλεγχος της πλατφόρμας του δήμου αν έχει διορθωθεί το πρόβλημα με την απαλλαγή των δημοτικών τελών.

– Σε συνεργασία με το σωματείο καταστηματαρχών εστίασης να υιοθετηθούν δράσεις για την ανάγκη να στηριχθούν τα καταστήματα από τους κατοίκους της περιοχής.

Σας ευχαριστώ πολύ
Γκίνης Κων. Χρήστος
Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button