Αγγ. Μακρυγιάννης: «Ας μην αφήσουμε να περάσει άλλο ένα τρένο χωρίς να είμαστε μέσα»

Άρθρο του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις Μέγαρα - Νέα Πέραμος - Κινέτα»

Το σημερινό μας άρθρου είναι αφιερωμένο στα «χαμένα τρένα» ,που πέρασαν από τον Δήμο μας και πολλές φορές ούτε καν τα είδαμε. «Τρένα» μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά που θα έφερναν στο τόπο μας ανάπτυξη και ευημερία στους πολίτες.

Ένα νέο σιδηροδρομικό έργο ετοιμάζει η σημερινή κυβέρνηση με τερματικό σταθμό την ιστορική πόλη των Μεγάρων και αντί να χαρούμε και να βελτιώσουμε στον μέγιστο βαθμό την χρησιμότητα αυτού του έργου, κύκλοι από εδώ και εκεί προσπαθούν να το υποβαθμίσουν σε σημείο να πουν όχι και σ’ αυτό το νέο έργο.

Αγαπητοί συμπολίτες μας νομίζουμε, ότι μόνο καλά μπορεί να φέρει αυτό το έργο και μάλιστα να αναδείξουμε τις πόλεις μας σε μεγαλύτερο βαθμό, μόνο που το τέρμα αυτής της γραμμής θα πρέπει να γίνει στην Κινέτα μια και εκεί είναι τα διοικητικά όρια του Δήμου μας και επιπλέον χρειάζεται να ενισχυθεί η συγκοινωνία εντός του Δήμου μας.

Ενώνοντας τα κέντρα των πόλεων μας οι πολίτες με πολύ μικρό αντίτιμο θα μπορούν να εξυπηρετηθούν στις υπηρεσίες και στις αγορές τους ευκολότερα και παράλληλα θα γίνει αναβάθμιση των παλαιών σταθμών που σήμερα θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες στην καρδιά των δύο κύριων αστικών συγκροτημάτων. Με την υλοποίηση του έργου που, όπως προαναφέραμε πιθανόν να δέχεται και βελτιώσεις μόνο καλά μπορούμε να δούμε.

Από τους φίλους συμπολίτες στο Νεράκι που θα ζητούσαμε και εκεί έναν σταθμό μέχρι και την πανέμορφη αλλά τελείως εγκαταλελειμμένη, πολύπαθη Κινέτα μας θα αναπτυχθεί ένας συρμός χαμηλής ταχύτητας και σταθερής τροχιάς που θα μας ενώνει και με τα άλλα αστικά κέντρα των πόλεων της δυτικής Αττικής. Μόνο όφελος θα έχουμε από όλη αυτή την διαδικασία γιατί πιο πολύ κόσμος θα έρχεται στις πόλεις μας παρά θα φεύγει.

Οι πόλεις του Δήμου Μεγάρων σε συνάρτηση με το νέο γενικό πολεοδομικό σχέδιο, πρέπει άμεσα να αναπροσαρμοστούν αγνοώντας τις πιθανές βραχυπρόθεσμες εκλογικές δεσμεύσεις, δημιουργώντας ένα σοβαρό μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο που θα δώσει πραγματική ανάπτυξη και οικονομική μεγέθυνση για να υπάρχει ο τόπος μας και για τις επόμενες γενιές.

Τόπος που άντεξε ζωντανός χιλιετίες και πρέπει να τον διατηρήσουμε ζωντανό και στο μέλλον.
Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση.

Άγγελος Μακρυγιάννης
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού Όμορφες Πόλεις
Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Κινέτα

Παρόμοια άρθρα

Back to top button