Γ. Μπερδελής: «Ουραγός στην ανακύκλωση ο Δήμος Μεγαρέων»

Δελτίο τύπου απέστειλε ο Δημοτικός Συνδυασμός «Τώρα» σχετικά με την “επίδοση” του Δήμου Μεγαρέων στην ανακύκλωση.

Διαβάστε το δελτίο τύπου:

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, αποδεικνύεται η πλήρης αδυναμία και ανικανότητα της διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων να παρακολουθήσει τις εξελίξεις σε ένα ακόμη μεγάλο και φλέγον ζήτημα της εποχής μας.

Αυτό δεν είναι άλλο από την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης και της μείωσης των απορριμμάτων που καταλήγουν σε χωματερές.

Τα απολογιστικά στοιχεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του ιστότοπου ecopress.gr, καταγράφουν τις επιδόσεις των Δήμων της Αττικής στην ανακύκλωση.

Στη λίστα αυτή, ο Δήμος Μεγάρων καταλαμβάνει την τελευταία θέση με το ποσοστό επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης, σε σχέση με τα συνολικά αστικά απόβλητα, να ανέρχεται στο «φτωχό» 4,5%!.

Αν μαζί με τα παραπάνω συνδυάσουμε και την μηδενική πρόβλεψη δαπανών για ανακύκλωση στον φετινό προϋπολογισμό, τότε είμαστε σίγουροι ότι θα παραμείνουμε στην τελευταία θέση όχι μόνο για την τρέχουσα αλλά και για τις επόμενες χρονιές.

Και αυτό διότι σε αυτή την κατάσταση απαιτείται να γίνουν άλματα και όχι απλά βήματα, προκειμένου στοιχειωδώς σαν Δήμος να συμβαδίσουμε με τις απαιτήσεις της εποχής.

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως η διαχείριση των απορριμμάτων και του περιβάλλοντος, δεν είναι πλέον μια υπόθεση ενός Αντιδημάρχου και δεν λύνεται με παράνομες επιρρίψεις απορριμμάτων και άλλων υλικών σε ανενεργά λατομεία.

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μια απαιτητική δουλειά, η επιτυχία της οποίας αγγίζει τη δημόσια υγεία, τη διατροφική αλυσίδα, το νερό, τις ζωές, εν τέλει, όλων μας.

Γι’ αυτό συνιστούμε στον κ. Σταμούλη να αφήσει τα μεγάλα λόγια περί κήρυξης του 2020 ως έτους ανακύκλωσης για έναν Δήμο που μέχρι σήμερα (με βάση τα στοιχεία που προαναφέραμε), είναι ουραγός στην ανακύκλωση!

Καλούμε τον Δήμαρχο κ. Γρηγόριο Σταμούλη, να ασχοληθεί αποκλειστικά με το μείζον ζήτημα της ανακύκλωσης. Τον παροτρύνουμε και του προτείνουμε να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την στρατηγική για την ανακύκλωση και την άμεση δέσμευση χρημάτων για το σχεδιασμό σοβαρών δράσεων, προκειμένου να βελτιώσουμε την κάκιστη εικόνα που παρουσιάζουμε ως Δήμος και που πλέον καταγράφεται με τον επίσημο και αδιαμφισβήτητο τρόπο.

Οι ανησυχίες μας για τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μας αναγκάζουν ως δημοτική παράταξη να χτυπήσουμε «καμπανάκι» στον κ. Δήμαρχο.

Ευελπιστούμε ότι η διοίκηση του κ. Σταμούλη θα βγει από το λήθαργο, ώστε με δράσεις και όχι με λόγια, ο Δήμος να ευαισθητοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες με σκοπό η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής για τους δημότες.

ΥΓ: Απορούμε και ερωτούμε τον κ. Σταμούλη πως αισθάνεται βλέποντας τον Δήμο που διοικεί, ουραγό της ανακύκλωσης στην λίστα των Δήμων της Αττικής;

Παρόμοια άρθρα

Back to top button