Υπό κατάληψη το 2ο ΓΕΛ Μεγάρων

Σε κατάληψη του σχολείου τους προέβησαν οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Μεγάρων, σήμερα το πρωί, 14 Ιανουαρίου.

Αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα, όπως οι μαθητές ισχυρίζονται, και έχοντας συγκεκριμένα αιτήματα, αποφάσισαν να καταλάβουν το σχολείο τους ως συμβολική κίνηση για όλα όσα αντιμετωπίζουν την περίοδο της πανδημίας, γι’ αυτό και θα αποχωρήσουν το μεσημέρι παραδίδοντας το σχολείο και πάλι στα χέρια των εκπαιδευτικών του.

Οι μαθητές αναφέρουν ότι τα αιτήματα είναι τόσο πρακτικού χαρακτήρα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου κατά την πανδημία σύμφωνα με τους κανόνες του Υπουργείου, όσο και καθαρά εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Αναφέροντας τα αιτήματα των μαθητών για τη λειτουργία του σχολείου την περίοδο της πανδημίας:

– Εδώ και τώρα μέτρα αραίωσης στις τάξεις, με άμεσες προσλήψεις καθηγητών για να σπάσουν τα τμήματα, με χρήση αιθουσών που υπάρχουν στα σχολεία και σε χώρους Δήμων – Περιφερειών και παραμένουν αναξιοποίητες. Όχι στις προκλητικές συγχωνεύσεις τμημάτων.

– Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με τους Δήμους. Όχι μόνο σελφ τεστ, ξέρουν όλοι πως δεν αρκούν.

– Να μην μπαίνουν απουσίες όταν ένας μαθητής είναι υποχρεωτική ή προληπτική καραντίνα ή περιμένει αποτελέσματα τεστ. Να αυξηθεί το όριο απουσιών στην Γ’ λυκείου.

– Δωρεάν οι απαραίτητες μάσκες σε μαθητές.

– Αύξηση της καθαριότητας και της απολύμανσης στα σχολεία, με περισσότερους εργαζόμενους καθαριότητας και με περισσότερα υλικά (αντισηπτικά).

Ακολουθούν τα αιτήματα που αφορούν καθαρά στην εκπαιδευτική διαδικασία:

Οι μαθητές αναφέρονται στην εξαντλητική, όπως ισχυρίζονται, κατάσταση που αντιμετωπίζουν μετά από 2 περίπου χρόνια webex και για την επιστροφή τους στο σχολείο, απαιτούν:

– Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων σε καμία τάξη, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι περιορισμοί στο μηχανογραφικό.

– Προσαρμογή της ύλης των εξετάσεων σε όλες τις τάξεις, ειδικά στην Γ’ Λυκείου που όλοι παριστάνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα και αναγκάζουν τους μαθητές να εξεταστούν σε τεράστια ύλη.

Να σημειωθεί δε, ότι η συντονιστική επιτροπή μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές των σχολείων σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι στις 12:00.

Τέλος, τα μαθήματα της σημερινής ημέρας πραγματοποιούνται κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης για όσους δεν συμμετέχουν στην κατάληψη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΥΠΑΙΘ για τέτοιες περιπτώσεις, και οι μαθητές που δεν συμμετέχουν λαμβάνουν απουσίες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button