Μαζί με Όραμα: «Άνευ προηγουμένου παραποίηση απόφασης Δημ. Συμβουλίου»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»:

Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Κλεάνθης Βαρελάς στη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου 2020 – η οποία έγινε έπειτα από πιέσεις της αντιπολίτευσης για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης – έφερε στην επιφάνεια ένα μείζον θέμα που αφορά στην παραποίηση πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου 2019 συζητήθηκε το θέμα «Επί επιβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και καθορισμού αυτού για το έτος 2020». Ο συνδυασμός μας κατέθεσε πρόταση (αριθμός πρωτοκόλλου 22601/28-11-2019, https://mazimeorama.blogspot.com/2019/11/1-28-2019-2020.html) η οποία τέθηκε σε ψηφοφορία μαζί με την απόφαση 209/2019 της οικονομικής επιτροπής.

Οι δύο προτάσεις έλαβαν ίσο αριθμό ψήφων. Το μέλλον της απόφασης αυτής θα καθοριζόταν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία και τη νομοθεσία. Κατά την ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο ουδέποτε έγινε αναφορά ότι συμπεριλαμβάνεται η ψήφος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ως διπλή και ούτε αυτό αναγράφεται στο απόσπασμα των πρακτικών της εν λόγω απόφασης.

Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε, και προκειμένου να περάσει η πρόταση της οικονομικής επιτροπής που υπερψήφισε η παράταξη του κ. Σταμούλη, ότι η απόφαση παραποιήθηκε συμπεριλαμβάνοντας εκ των ύστερων την ψήφο του προέδρου ως διπλή!

Ο λαός λέει ότι ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Έτσι λοιπόν η ενέργεια αυτή αποκαλύφθηκε και εμείς ως δημοτικός συνδυασμός θα πράξουμε αυτό που οφείλουμε. Θα προσφύγουμε στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αφενός υπερασπιζόμενοι την πρόταση που καταθέσαμε και τις ψήφους που έλαβε, αφετέρου να αποκαταστήσουμε το κύρος του δημοτικού συμβουλίου.

Δείτε παρακάτω την πρώτη και την τελευταία σελίδα της απόφασης 300/2019 από τον ιστότοπο «Διαύγεια» καθώς και τη σχετική χειρόγραφη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button