Προσύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο δήμος και οι εκπρόσωποι κινεζικής κομητείας

Την Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε υπηρεσιακή επίσκεψη κλιμακίου τοπικών παραγόντων από την Κομητεία Yunche, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στον Δήμο Μεγαρέων.

 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διαβούλευση για την αδελφοποίηση της Κομητείας Yunche και του Δήμου Μεγαρέων και την συνεργασία σε διάφορους τομείς όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η τεχνογνωσία, η επιμόρφωση κλπ.

 

Ο Δήμος προγραμμάτισε επίσκεψη της Κινεζικής αντιπροσωπείας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων και την Κρήνη του Θεαγένους, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν την έναρξη των εργασιών.

 

Μετά το πέρας της επισκέψεως πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Μεγάρων, στην οποία από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Μιχάλαρος, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Γιάννης Δήμας, Κώστας Καράμπελας, Βανέσσα Μαυροειδή, Ιερόθεος Πολυχρόνης και Σταύρος Φωτίου, καθώς και πολλοί Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

 

Από την πλευρά της Δημοτικής Αντιπολίτευσης, ενώ είχαν προσκληθεί όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, παρών ήταν μόνον ο κ. Γιάννης Μιχάλαρος, επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

 

Ακόμη, στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, καθώς και πολλοί τοπικοί επιχειρηματίες.

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, έγιναν χαιρετισμοί από τις δύο πλευρές, καθώς και παρουσιάσεις του Δήμου Μεγαρέων και της Κομητείας Yunche.

 

Επίσης, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη και του επικεφαλής της Κινεζικής Αντιπροσωπείας κ. Zheng Shaozhou, την οποία ακολούθησε η υπογραφή προσυμφώνου αδελφοποίησης και συνεργασίας, μεταξύ των δύο Δήμων.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις και συζήτηση, στην οποία έλαβαν μέρος οι συμμετέχοντες από τις δύο πλευρές, καθώς και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

 

Ακολούθησε επίσκεψη της Κινεζικής Αντιπροσωπείας σε σύγχρονο ελαιοτριβείο των Μεγάρων και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας, με δαπάνες πο κάλυψαν ιδιωτικά, οι Έλληνες συμμετέχοντες.

 

Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, “η επικείμενη αδελφοποίηση αποτελεί μια σοβαρή προτεραιότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής, διότι δύναται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της Μεγαρίδας, μέσω εξαγωγών τοπικών μας προϊόντων στην Κίνα, όπως λάδι, κρασί, κελυφωτό φιστίκι, ελιές κλπ, αλλά και αύξηση των Κινέζων επισκεπτών στην περιοχή μας”.

 

Από την πλευρά τους, ο κ. Zheng Shaozhou και οι υπόλοιποι Κινέζοι Υπηρεσιακοί Παράγοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψή τους στα Μέγαρα, ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο κ. Σταμούλη και όλους όσους συνέβαλλαν στην υποδοχή και φιλοξενία τους και δεσμεύθηκαν να προχωρήσουν άμεσα, τις διαδικασίες για ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button