Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου προς τα άτομα που γυμνάζονται με τον Γυμναστικό Σύλλογο

Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου προς τα άτομα που γυμνάζονται με τον Γυμναστικό Σύλλογο

« Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Μου αποστείλατε μία επιστολή  στις 14 Νοεμβρίου 2016 με μία σειρά ερωτημάτων, παρόλο που αυτά απαντήθηκαν και επεξηγήθηκαν, εκτιμώ επαρκώς, σε εσάς στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, την ίδια μέρα και μάλιστα πριν στείλετε αυτήν την επιστολή, η οποία δυστυχώς καταλήγει με άκρως υβριστικές και προσβλητικές φράσεις προς το πρόσωπό μου, λέγοντας πως «κάνω κατάχρηση εξουσίας, λειτουργώ με ανήθικο τρόπο (άκουσον, άκουσον), δεν είμαι δίκαιος; αξιοκρατικός, δημοκρατικός απέναντι σας και δείχνω εμπάθεια προς εσάς!!!!

Αλήθεια σε ποια στοιχεία και πραγματικά περιστατικά στηρίζεστε, για να εκστομίζετε τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες;

Η αιτίαση ότι αυτά δεν αφορούν εμένα, αλλά άλλους, είναι άκρως παραπλανητική και εντάσσεται στα γνωστά «παιχνιδάκια» αυτών, που σας καθοδηγούν και σας στρέφουν  σε αυτές τις απαράδεκτες πράξεις.

Και του λόγου το αληθές στηρίζεται στα παρακάτω:

Α. Το διαβιβαστικό της επιστολής απευθύνεται «προς τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη»

Β. Η ίδια η επιστολή έχει τίτλο «Προβληματισμοί- Ερωτήματα μελών του Γυμναστικού Συλλόγου Μεγάρων κατευθυνόμενοι(!!!) προς τον Δήμαρχο Μεγαρέων  κ. Σταμούλη»

Γ. Τα ερωτήματα είναι σε πρώτο πρόσωπο π.χ. «είσαστε ενήμερος για την τοποθέτηση καμερών…..»  ή «Για ποιόν λόγο κάνετε κατάχρηση εξουσίας, λειτουργείτε με ανήθικο τρόπο…..».

Εάν οι ύβρεις,  προσβολές και συκοφαντίες αφορούσαν άλλους, θα ήταν γραμμένες σε τρίτο πρόσωπο και θα γράφατε: «Για ποιο λόγο κάνουν κατάχρηση εξουσίας, λειτουργούν με ανήθικο τρόπο κλπ, κλπ

Εξυπακούεται βεβαίως, πως όσες και όσοι υπογράφετε αυτό το κείμενο υιοθετείτε και τις ύβρεις και συκοφαντίες προς το πρόσωπό μου. Εάν κάποιες ή κάποιοι έχετε εξαπατηθεί, όπως δηλώνετε, όσον αφορά το κείμενο, είναι θέμα, που πρέπει να λύσετε με τον συντάκτη της επιστολής.

Και είναι απορίας άξιο, γιατί στην επιστολή σας γράφετε θέματα, τα οποία σας εξήγησα στην συνάντησή μας, (14 Νοεμβρίου), και ιδιαίτερα για το θέμα των καμερών, που σας είπα, πως θα λειτουργήσουν και για ποιο λόγο, όταν ληφθούν οι απαραίτητες άδειες και τοποθετηθούν οι προβλεπόμενες, ενημερωτικές πινακίδες. Το δε εξωφρενικό είναι, ότι ήδη από τις 5 Νοεμβρίου η κ. Δημοπούλου είχε κάνει έγγραφη καταγγελία για τις κάμερες, που δεν λειτουργούν βέβαια.

Η διοίκηση μας χρησιμοποιεί όλους τους αθλητικούς χώρους με δικαιοσύνη και διαφάνεια, προκειμένου να εξυπηρετήσει όλους τους Αθλητικούς Συλλόγους και τους πολίτες και για το λόγο αυτό έχει καταρτίσει Κανονισμό Λειτουργίας Αθλητικών Χώρων, τον οποίο έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που έγινε για πρώτη φορά.

Οι αθλητικοί σύλλογοι, με βάση το νόμο γυμνάζουν αθλητές, για να λάβουν μέρος σε αγώνες (και όχι βεβαίως για να γυμνάζουν επαγγελματικά πολίτες για ευεξία. Αυτοί πρέπει να διαθέτουν τον δικό τους επαγγελματικό χώρο και να επωμίζονται τα έξοδα λειτουργίας του).

Μαζικό αθλητισμό, στους αθλητικούς χώρους, που αφορά όλους τους πολίτες, έχουν δικαίωμα να κάνουν, με βάση τον νόμο, μόνο οι Δήμοι και τα Νομικά τους Πρόσωπα, π.χ. Ηρόδωρος, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Άθλησης  για όλους (ΦΕΚ 1774/Β/17-6-2016). Και ο Δήμος μας εφαρμόζει τέτοια προγράμματα με μία μικρή συμβολική συμμετοχή των 5 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα.

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου ΗΡΟΔΩΡΟΣ, που έχει την ευθύνη όλων των αθλητικών χώρων, εφαρμόζοντας τον κανονισμό, καταρτίζει κάθε χρόνο και αναλόγως με τις συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί (αύξηση αριθμού συλλόγων, αγωνιστικές απαιτήσεις κλπ) το πρόγραμμα διάθεσης των αθλητικών  χώρων στους διαφόρους Συλλόγους του Δήμου, καθώς και στον μαζικό αθλητισμό. Όλοι είναι υποχρεωμένοι να σέβονται και να τηρούν το πρόγραμμα και δεν είναι δυνατόν να επικαλούνται το αστείο επιχείρημα, ότι τα προηγούμενα χρόνια «είχαμε  αυτές τις ώρες, αυτές θέλουμε και φέτος».

Φέτος όμως άλλαξαν οι συνθήκες, άλλαξαν τα δεδομένα, είναι άλλες οι ανάγκες  και γι’ αυτό καταρτίστηκε νέο πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να τηρείται απαρεγκλίτως απ’ όλους.

Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να κάνει τους αθλητικούς χώρους τσιφλίκι του και πολύ περισσότερο σ’ αυτούς, που θέλουν να τους μετατρέψουν σε επαγγελματικό «μαγαζάκι» τους.

Και είναι αδιανόητο να με κατηγορείτε για εμπάθεια προς τα μέλη του συλλόγου σας, όταν έχω κάνει ήδη τέσσερις (4) συναντήσεις με το Δ.Σ και ξεχωριστά με μέλη του Γυμναστικού Συλλόγου και έχω αφιερώσει  πολλές πολύτιμες ώρες  για τα θέματά σας, κάτι, που δεν έχει γίνει με κανέναν άλλο Σύλλογο. Αυτό και μόνο δείχνει και στον πλέον κακόπιστο, πως μόνο εμπάθεια δεν τρέφω προς εσάς.

Η εμπάθεια επομένως βρίσκεται μόνο στο κεφάλι κάποιων κακοπροαίρετων, που έχουν αλλότριους σκοπούς και θεωρούν, πως όλοι τους κυνηγάνε και τους επιβουλεύονται, ενώ οι ίδιοι με τις ενέργειές τους και με την στάση τους δημιουργούν συνεχώς και διαχρονικά, προβλήματα.

Και όπως λέει ο σοφός λαός, όταν ένας άνθρωπος διαχρονικά μαλώνει με όλους όσους συνεργάζεται, είναι αδύνατον να φταίνε όλοι οι άλλοι .

Και δεν έχει καμία σχέση η ευθύτητα του χαρακτήρα με την παραλογία και με την απαίτηση, να τα θέλει κάποιος πάντα όλα, μονά-ζυγά, δικά του.

Γρηγόρης Σταμούλης

Δήμαρχος Μεγαρέων»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button