Προγράμματα ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα στα Δημοτικά Σχολεία

Προγράμματα ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα αδέσποτα, θα υλοποιηθούν στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Μεγαρέων, με τη συνεργασία Δήμου και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Κάθε σπίτι κι ένας σκύλος – Dogs Voice».

Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Ο Δήμος Μεγαρέων συνεργάζεται από τον Ιούνιο του 2019 με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Κάθε σπίτι κι ένας σκύλος – Dogs Voice» προκειμένου να οργανώσει αποτελεσματικότερα το τμήμα διαχείρισης αστικής πανίδας και να αυξήσει τα επίπεδα ευζωίας των αδέσποτων ζώων στο Δήμο προωθώντας μια νέα φιλοζωική παιδεία.

Από την αρχή της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και του Dogs’ Voice μέχρι σήμερα έχουν ψηφιοποιηθεί πλήρως τα μητρώα αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, έχουν καταγραφεί τα αδέσποτα ζώα προς υιοθεσία και έχουν εκπαιδευτεί οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι.

Μπορείτε να βρείτε εδώ τη νέα πλατφόρμα του Δήμου Μεγαρέων για τα αδέσποτα ζώα: https://strayvoice.org/megara/ μέσα από την οποία οι δημότες Μεγαρέων μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης του κατοικίδιου τους, να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων και να βρίσκουν τις αγγελίες υιοθεσίας αδέσποτων ζώων του Δήμου που προωθούνται σε υιοθεσία.

Από τον Ιανουάριο του 2020, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Κάθε σπίτι κι ένας σκύλος – Dogs Voice», θα υλοποιήσει για διάστημα τριών μηνών εκπαιδευτικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Μεγαρέων, με θέμα το σεβασμό στα ζώα.

Τον Φεβρουάριο του 2020 θα ανακοινωθεί πρόγραμμα επιδοτούμενων στειρώσεων θηλυκών σκύλων για ιδιοκτήτες σκύλων δημότες του Δήμου Μεγαρέων, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Πληροφορίες: www.megara.gr

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Ο Δήμος Μεγαρέων σημειώνει τα πρώτα σταθερά βήματα σε μια μεγάλη προσπάθεια να προστατεύσει τους πολίτες αλλά και τα αδέσποτα ζώα της περιοχής μας και να καλλιεργήσει μια νέα φιλοζωική παιδεία στους δημότες. Συνεργάζεται με τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Κάθε σπίτι κι ένας σκύλος – Dogs Voice” και ήδη εξετάζεται η δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button